Magáncsőd intézménye, vagy jóhiszemű lakossági vagyonvesztés - IMF ösztönzés a svéd modellre

tagholnap | 2012. január 13. - 09:13
Emlékeinkben érdemes felidézni a 2005-2007 közötti reggeli TV műsorokat, ahol tettenérhetően jól fésült és jól fizetett szakértők elmagyarázták a magyar lakosságnak miért a devizahitelt érdemes választaniuk. Reklám reklám hátán utcán és médiában...ki is finanszírozta a reklámokat. Felelős döntéseikben a magyar család kiszámolta, hogy kis rátartással mekkora mértékű részletfizetést bír el. A magyar családok tervekkel rendelkeztek, ahogy az Orbán Viktor által vezetett FIDESZ-KDNP megválasztásakor is.

Jóhiszeműség és közmédiumokban leadott információk iránti bizalommal cselekedett a magyar állampolgár, otthonát Magyarországon elképzelve.

 

Kiderült a szakértők állításai csődhelyzetet hoztak családoknak, vállalkozóknak.

 

A KDNP képviselői Semjén Zsolttal az élükön, vagy a magyar hivatalos lobbi Országbíró Zoltán közérdek politikus révén a problémák kibontakozásakor lehetséges eszköznek látta a fokozatos családi csőd, magáncsőd intézményét.

 

Feltehető a kérdés - Miért nem a magyar parlament döntött a magáncsődről felelősen immáron 3 éve?

 

A devizahitelezés üzletileg túlhajtott formája a magyar társadalmat erősen rombolja az emberek egészségében, közbizalmában, életfeltételeiben.

 

Miért érvelnek ismét "szakértők" a magáncsőd intézménye ellen és miért az IMF-nek kell ezt szorgalmaznia?

 

Svédország, Dánia megtalálta a magáncsőd intézményét, Magyarországon a hajléktalanok sokasodása és ügyeskedő végrehajtók, brutális hatóságok a jellemzőek.