Magyar közérdek a parlamenti korrekció a rossz jogszabályok esetében

tagholnap | 2012. szeptember 9. - 11:19
Több tízezer vállalkozás a hibás jogszabály fogságában - gyors parlamenti korrekcióra van szükség. Hivatalos parlamenti lobbi indítvánnyal támogatja a magyar kormányt Országbíró Zoltán társadalompolitikus a társadalomban károkozó, túlbürokratikus jogszabályok kiszűrését sűrgetve. Minden kisvállalkozás és munkavállalói mögött családok, emberek vannak - jelezte véleményét a közérdekpolitikus.

Vállalkozások jelzései a jogvédők felé, érdekvédelmi szervezetek felé a parlament jogalkotási korrekcióját feltételezik.

A jogalkotási tűzoltásra azért van szükség, mert több tízezer vállalkozás sétált bele a hiányos jogszabály által teremtett csapdába.

Ki és miért hagyta, hogy a csapda tovább rombolja a magyar gazdaságot, növelje a munkanélküliséget?

Több tízezer mikrovállalkozás, az általuk foglalkoztatott közel 100.000 munkavállaló a felszámolás, a munkanélküliség határára kerül egy túl drasztikus és indokolatlanul bürokratizált eljárás miatt.

Magyarország versenyképességi és gazdasági vonzerejének egyik hátráltató tényezője a túlbürokrácia, a bürokrácia túlburjánzásából származó jogi szabályozás túlbonyolultsága.
 

Erre példa az elektronikus zárt rendszeren keresztüli cégbeszámoló túlszabályozása, a papíron történő teljesítés eltörlése idén , 2012-ben.

Hozzákapcsolódóan az aránytalan bírságtételek több tízezer vidéki és fővárosi mikrovállalkozás felszámolásához vezetnek, munkavállalóik a munkanélküliségbe süllyedhetnek - a társadalmilag káros szabályozás következtében.

Különösen a mikrovállalkozások, családi vállalkozások, őstermelők gazdasági szektorában tarol az érdemi dereguláció hiánya.

E szektorok kihatása a munkaerőpiacra nem alábecsülhető. Kiugróan káros hatást fejt ki a mérlegek ladásához fűződő túlszabályozás, extrém bírságolás a Magyarországon létező informatikai és jogi állapotok mellett.