Mérsékelt demokrata vélemény - egy új politikai pólus többet ér Magyarországnak, mint egy tehetetlen parlamenti frakció

tagholnap | 2013. február 9. - 06:42
Magyarország jelen állapotában egy élhetetlen és lakosait tönkretevő ország összképét mutatja a mérsékelt demokrata Országbíró Zoltán álláspontja szerint. Töredékes sikerek mellett általános leromlás. Vállalkozásokat hátráltató adminisztratív terhek, önmagát fenntartó bürokrácia, a társadalmi szolidarítás való jelei nélkül.Eddig jutottak el az 1989-es rendszerváltás és akkori politikai erői....

Magyarországon a politikai erők keresik a helyüket a mérsékelt demokraták összegzése szerint.

Több vízválasztó létezik, de Magyarország politikai és társadalmi konszolídálódásának legyorsabb lehetősége az új politikai réteg, az új felső középosztály képviselőinek térnyerése - a rendszerváltásban résztvevő politikai erőkkel szemben.

Az LMP parlamenti frakció eredményessége a jelen magyar országgyűlési felállásban kifejezetten súlytalan volt, így esetleges felbomlása nem jelent az ország számára komoly hátrányt. Természetesen hátrány az LMP gazdálkodásának.

Előnyt jelenthet viszont a 4K által felvetett szövetség megvalósulása.

"A 4K! szövetséget javasol az LMP-ben maradtaknak

A 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalom azt javasolja az LMP-ben maradtaknak, hogy kezdjenek tárgyalásokat szoros együttműködés létrehozására Szövetség a Korszakváltásért néven.

"Az elmúlt hetek eseményei tisztázták, hogy kik azok az ellenzékben, akik a valódi korszakváltásért dolgoznak, és kik azok, akik a restauráció erőihez csatlakoznak.

Az új, egyértelmű helyzetben végre elkezdődhet a munka egy olyan erő és egy olyan program létrehozására, amely valódi fordulatot hoz Magyarországnak" - mondta Istvánffy András a 4K! elnöksége által tartott sajtótájékoztatón.(4K)"