Magyarországot mérsékelt politikával az emberek felé kell fordítani - politikai számmisztika kevés!

tagholnap | 2013. március 7. - 09:58
Jogállam tartalmának nemzetközileg elfogadott egyezségével a rendszerváltás óta adósok maradtunk Magyarországon vélik a mérsékelt demokraták! Az Alkotmány folyamatosan errodálódik a párt megfontolású döntések okán. El kell fogadni a Európában bevezetett 1 éves jogalkotási előkészítési ütemidőt Országbíró Zoltán politikus álláspontja szerint.

Nemzetközi kritikák mellett, a hazai jogkövető állampolgárok is érzékelik nehezen azonosítható a pillanatnyi politikai érdekeken túlmutató jogállami tartalombázis.

Kétségkívűl Orbán Viktor kormányfő tesz kormányzása során kísérleteket, de a bekövetkező jogalkotási hibák miatt a jogállam nem erősödik meg jelentősen. Országbíró Zoltán közérdekpolitikus a Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ hazai és nemzetközi tapasztalataira hivatkozva a jogállamiság pártok feletti tartalom meghatározását hiányolja.

Németországtól, Hollandiától leszakadásunk csökkenhetne, ha rendszerváltás nagy adósságát törlesztenénk a magyar állampolgárok felé.

A 2010-ben bekövetkezett választási eredmények után,történelmi lehetőséghez jutott az Orbán Viktor vezette kormánypárt.

Történelmi lehetősége mára számtalan kérdésben elbizonytalanodott, s ennek oka Országbíró Zoltán társadalompolitikus álláspontja szerint a rendszerváltás kitermelte kérdések megválaszolatlansága.


További minden késlekedés Magyarország kifejezett kára, a kormányzó párt történelmi elsüllyedésének kilátása a politikai önamortizálás eredményeként.

Közvéleménykutatások jelzik a válaszokkal nem késlekedhet Orbán Viktor és kormánya, a kérdést a jogállam tartalmi elemeinek pártok feletti egyezségére elő kell mozdítani. Független jogvédő szervezetekkel, egyetemekkel, szakértőkkel kell a valódi társadalmi párbeszédet elindítani és lefolytatni.

Magyarország kiemelt közérdeke a jogállam tartalmának társadalmi egyezsége - pártviziók és pártilluziók nélkül.

Közelmúlt eseményei jelzik az elmúlt 10 év önmagában sem az MSZP, sem a FIDESZ kormányzása alatt nem adta meg a jogállam tartalom egyezség megfelelő kereteit - éppen sajátos pártérdekei miatt.(MKVSZ/MTI-OS)