Magyarország esélyei Közép-Európában mérsékelt demokrata szemmel

tagholnap | 2013. augusztus 18. - 17:18
Közép-Európa és ezenbelül Magyarország a nemzeti hagyományok megőrzésével, az európai módon gyakorolt demokrácia és diplomácia, valamint a tudományok erõsítésével foglalhatja el méltó helyét fogalmazza meg álláspontját Országbíró Zoltán. A Közép-európai politikai átrendeződés kulcskérdése - álláspontja szerint, hogy egyes tagállamokban képesek lesznek a mérsékelt demokratikus, mérsékelt liberális erők Közép-Európában felülkerekedni a téves közpolitikával fokozódó szegénység mérhetetlen kihívásán és a nemzetközi politikai sértődöttségek konzervatív ideológiájú kátyús útvesztőjén.

Európai értékek és célok számos vonatkozásban párhuzamosak és nem ellentétesek a magyarság egészének érdekeivel.

A határon túli magyarság alapvető érdeke a jó életminőség anyaországában, a gazdasági kapcsolatok és civil kapcsolatok virágzásának előfeltételeként.

Életminőség és deregulációs lobbi kezdeményezéseit Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus vezeti évek óta Budapesten. Az MNB bejelentései éppen az európai lobbi keretében tett tavalyi felhívásaival, kezdeményezéseivel eshetnek egybe.

Felelős politikai erőtől a magyarság érdekében különösen  elvárható, hogy felismerje saját maga által létrehozott rendszer káros túltengéseit.

Életminőség javítása a deregulációnál, a naponta emberek ezreinek kárt okozó jogszabályok gyors módosításánál kezdődik el. 

Hasonlóan közérdek Magyarországon egy jól szervezett KKv támogatás és kedvezményes hitel könnyű elérhetősége a vállalkozások számára.

Közép-Európa viszonylatában el kell kerülni az eltérő érdekekkel rendelkező magyarság részek (ennek oka az eltérő politikai döntéseket megélő választói tapasztalatok- kettős beszéd) anyaországi magyarok és határon túli magyarok választásokon való ütköztetését.