Európai ügy a székely autonómia - a mérsékelt demokrata és Európa barát politika segíti a törekvéseket

tagholnap | 2013. október 26. - 16:14
Mérsékelt demokrata politikusként Országbíró Zoltán a megfelelően értelmezett és gyakorolt autonómiát támogatja, az Európa gondolatiságában jól illeszkedőnek tartja. Románia, vagy Magyarország belpolitikája inkább árnyat vet és késlelteti az autonómia kialakulását, elfogadását a nemzetközi közösségben sem mint azt elősegítené. Európa barát mérsékelt politika az egyik segítő ereje lehet az autonómiára törekvésnek a magyarság esetében.

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata álláspontja, hogy a flamandok, vallonok, németek együttélésének és az autonómia megélésének kiemelkedő példája maga Brüsszel.

Szép spanyol példái vannak a tartományi jellegben  megélhető autonómának Andalúzia, vagy Galícia esetében is.

A Székely Autonómia európai ügy és magyar ügy egyszerre, ezért párbeszéddel, nemzetközi jogvédő szervezetekkel közösen kell megoldani.

Kollektív jogokért kell jogi területen aktívan cselekedni az autonómia elérése érdekében a nemzetközi közösségben.

Az említett példák legjelentősebb értéke a nyelvi elismertség, a kultúrális autonómia széles lehetőségei.

Mérsékelt demokrata politikusként Országbíró Zoltán a megfelelően értelmezett és gyakorolt autonómiát támogatja, az Európa gondolatiságában jól illeszkedőnek tartja.

Világosan el kell különíteni a Székely Autonómia nemes célját minden más magyarországi, vagy romániai belpolitikai céltól - állítja a mérsékelt politikus.

Románia, vagy Magyarország belpolitikája inkább árnyat vet és késlelteti az autonómia kialakulását, elfogadását a nemzetközi közösségben sem mint azt elősegítené.

Európa barát mérsékelt politika az egyik segítő ereje lehet az autonómiára törekvésnek a magyarság esetében.