Elég a két nagy magyar pártból? A mérsékelt demokraták bölcsnek látják a magyar választókat.

tagholnap | 2014. március 5. - 08:51
Mérsékelt demokrata meggyőződéssel nem szerencsés, ha a magyar politika két nagy párt választási lehetőségére szűkül le. Bár a politikai és párt vezérelt kampányolás esélyei aránytalannak nevezhetőek a pártok között, a magyar emberek a bölcsességükről adtak jelet, amikor így is 31 párt állíthat országos listát. A magyar emberek sikere a több párt országos listája - Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata álláspontja szerint. Lehetőséghez jutott a Határon Túli Magyarok Pártja is.

A magyar emberek sikere a több párt országos listája - Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata álláspontja szerint.   Lehetőséghez jutott a Határon Túli Magyarok Pártja is.

Országbíró Zoltán külön szerencsés mozzanatnak látja, hogy a választók bizalmat adtak a saját környezetükben elismerten dolgozó szakembereknek és civileknek az ajánlásukkal. 

Elég a két nagy pártból és a választók érdekeinek pártérdekekre való felcseréléséből?

Elkötelezett közösségi civilek, elmélyült szakemberek adhatnak új parlamentet Magyarországon, ha a magyar választók nem a kampányszövegekre, hanem a valódi pártprogramokra figyelnek.

Több új párt soraiban találunk ilyen alkotó embereket.

 A 31 listát állító párt elég számosság ahhoz, hogy valódi pártprogramok és azok garanciái is megjelennek a politikai reklámtermékek helyett.

Számos jó családi kezdeményezés mellett alapvető jogalkotási és előkészítetlen kormányzati döntési hibákat, felesleges államosításokat és a túlbürokráciát kell hatékonyan visszaszorítani a leendő magyar parlamentnek, mert jelenleg a közvetlen társadalmi kárveszély elérheti a rossz Latin-amerikai mintákat.

Mérsékelt demokrata gondolkodással nem a politikai hatalom megszerzése, hanem a választói akarat és pártérdek közelítése a cél.

Itt sok tennivaló van, a magyar emberek választása saját sorsukra erős hatással lesz. (MTHI/Erdélyi Polgár Info))