Politika álmodjon, de a költségvetés és tervek a józan ész mentén alakuljanak!

tagholnap | 2015. június 11. - 10:25
A politika dolga, hogy álmodjon, de a mai állapotok Magyarországon a költségvetésben igen nagy józanságot követelnek meg. Országbíró Zoltán a magyar vállalkozások, magyar emberek nagyobb megbecsülését várja el a költségvetés szétosztásakor.

 

Legújabb parlamenti viták, nem is viták, hanem politikai álmok óvatos kritikái.

Elhangzik sajtóban és országgyűlésben rendre  olimpia és vizes vb rendezése, mialatt frakciók által beismerten se tanulmányok, se utólagos hasznosítási tanulmányok nincsenek a köztudomásban.

 

Nagy tervezgetés közben, Magyarországon tragikus elhalálozási statisztika és beismerten rekord cégkárok, a középosztály családjait foglalkoztató vállalkozásában, devizahitel probléma kicsinyes kezelése a családi magáncsőd vonatkozásában.

 

Mérsékelt demokrata javaslatok a következő főbb elemeket kérik a parlamenti képviselőktől sokadszorra 2015 nyarán:

 

I. Önfenntartó vállalkozások megbecsülése, a piacra visszajutás segítő mikrovállalkozási csődeljárás jogalkotásának elvégzése, az önfenntartó vállalkozások konszolidációját segítő elsétálás jogával, ha a cég tud dolgozni a piacon alacsony bevétel mellett. (max. 30 millió árbevétel/év) 

Ennek szerepe kapcsolódik a családi magáncsőd törvénytervezetének jobb létrejöttéhez.

 

II. Önfoglalkoztatás járulék és munka bürokrácia terheinek teljes lecsökkentése jogszabályainak megalkotása haladéktalanul.Ehhez az egészségügyi biztosítási Casco tipusú csomagjainak kialakítása szükséges.

 

III. Családi csődvédelem első körben való sokkal méltányosabb, a 2007-2014 időszak kormányzati döntések hiánya, a  politika felelősségének megfelelő könnyítése, elsétálási jog az alap lakhatásra szolgáló ingatlannal kiegészülve megteremtése.

 

Mérsékelt demokrata szemmel a jelenlegi családi magáncsőd csak "hitelnyomor" újratermelése.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata szorgalmazza a józan ész politikáját a parlamenti jogalkotásban, a politikai álmok mellett!  (MDM)