Tévhitek

bagos | 2021. február 22. - 18:18
Ma a tévhitekről lesz szó. Arról a keserű mételyről, ami, mint a pókháló behálózza mindenapjainkat. Ebben a zűrzavaros időszakban még jobban elér minket, beférkőzik lelkünkbe, tévútra visz, eltérít. A mai világban minden ember szabadon megválogathatja, hogy honnan veszi az infóit, mit és miben hisz, kinek és minek áldozza fel a hitét. Ma a szabadon és sajnos sokszor ellenőrizhetetlenül hömpölygő információs tenger, ellep és sokszor folytogat. Ez a vírusos időszak pontosan megtermelte a maga hazugságait, féligazságait. Ha az ember a különféle közösségi hálókon botorkál, szembejön vele sok olyan hír és adat, ami valami bombasztikus felfedezést, vagy megoldást kínál. Sajnos sok ember ma nem veszi a fáradtságot arra, hogy ezeket a sokszor tényeknek beállított és semmi tudományos alátámasztás nélkül megjelent cikkeknek a valóságtartalma után nézzen. Elhiszi, mert megosztotta már egy tucat ember, akkor ez biztos igaz. Ennek van ugyan olyan szempontból igazságtartalma, hogy már mindenkinek elege van ebből az állapotból, és mihamarabb megoldást szeretne találni. Kezdjük mindjárt pár ilyen "bebetonozott" igazsággal. Olvasom sok ember megosztásában, hogy nézzétek, bezzeg Indiában minden ember külön Covid-csomagot kap. Ez tartalmaz tesztet, fertőtlenítőt, sőt még a csodaszernek kikiáltott Ivermectin tablettát is. Na látjátok, India a példakép! Ott aztán törődnek az emberrel! Ajánlom mindenki figyelmébe a Delhi crime c. sorozatot a Netflixen. Abból megtudhatja, hogyan áll India. Apropó, India! Hogy necsak rosszat írjak róla. Az ország a világ legnagyobb vakcinafejlesztője és gyártója is egyben. Pont.
Emlékezzünk meg pár szó erejéig a feljebb említett csodaszerről is. Az Ivermectin mára mindenkinek az álma lett, hiszen egyes kutatások szerint hat a koronavírussal szemben. Ezt a gyógyszert eredetileg az állatok, főleg lovak gyógyítására használták, féregtelenítésre. Tavaly, ausztrál kutatók vizsgálták, és állítják, hogy hatásos. Nálunk már ahogy hallom, orvosi javallatra használható. Megnéztem az OGYÉI, a magyarországi Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapját, hogy mit írnak róla. Szó szerint idemásoltam: "Pillanatnyilag nem állnak rendelkezésre olyan statisztikusan igazolt, tényszerű adatok, amelyek minden kétséget kizáróan alátámasztanák, hogy a gyógyszer alkalmazásakor a várható előnyök felülmúlják a kockázatokat. Az OGYÉI az ivermectin tartalmú, szájon át szedhető készítményeket napjainkig még nem vizsgálta, alkalmazását nem engedélyezte COVID-19-re, ezért mindenkit fokozott óvatosságra int a kérdésben. Az ivermectinnel további klinikai vizsgálatokra lesz szükség annak megállapítására, hogy rendelkezik-e megfelelő hatásossággal Covid-19 fertőzésben, valamint, hogy alkalmazása mennyire biztonságos." De ha segít a mi orvosaink szerint, akkor használjuk bátran. Hiszen más orvosság eddig úgysincs rá. Második pont.
Még valami. A hétvégi antigén szeánszok úgy néz ki, hogy folytatódnak. Nincs ezzel semmi baj, hiszen megszoktuk már, mint kutya a verést. Nem is lenne ez nagy baj, elmegyünk, bedugják, öt perc múlva papír a kézben. Egy hétig nyugalom, biztonság. És ez a baj. Még most is azt hallom sok nagyhangútól, hogy a rendőrség miért nem ellenőrzi gyakrabban a karantén betartását. Hogy micsoda? Kérdem én kérem nagy félénken: Csak akkor tartjuk be a házi őrizetet, ha a rendőrség megjelenik és bekukkant ránk? Mert ezt magunktól, maguktól még most sem világos. Hogy mi van?
Hát ez van. Vagyis sokminden van még, de erről talán majd máskor. Addig is vigyázzon mindenki magára, maszkot fel, teszteredményt a zsebbe, és maradjon mindenki..... otthon.
Persze, amennyiben megteheti.