Tisztelt DAC-szurkoló!

Szigeti Attila | 2017. december 11. - 09:39
Írásom címében foglalt megszólítással elsősorban azokhoz szólnék, akik a DAC FC ViOn elleni bajnoki mérkőzése után az edző nyakába szeretnék varrni sorozatos ponthullajtásokat.

De nézzük az utolsó mérkőzést…

Rossi érezvén a gólképtelenségünket az első perctől a lehető legoffenzívabb felfogásban küldte pályára csapatot, hogy gólokat rúgjon az ellenfélnek, véget vetve a gólínségnek.  

Az első félidőben az ellenfél (ha jól számoltam) mindössze 2-3 alkalommal jutott el a DAC tizenhatosa elé. A DAC-legénység lélegzett vételnyi időt sem engedett meg ellenfélnek, állandó nyomás alatt tartva azt.

2:0 az első félidő és a másodikban ott folytatódott a meccs ahol abbamaradt, számtalan helyzetet KIDOLGOZVA és sajnos kihagyva.

A 62. percben jött az első megingás, mikor Tomáš Huk maradt le emberéről 2:1.

Egy pillanatra megzavarta a dunaszerdahelyieket a kapott gól de Pačinada korrigált 3:1.

Helyzet a helyzet hátán!!!

A második GYERMETEG megingást Eric Davis követte el, aki elfeledkezett visszazárni és bizony Macej kapus sem állt a helyzet magaslatán. Ez a gól, és Kalmár Zsolti sérülése nem csak a csapatot, de a szurkolótábort is alapjaiban rengette meg, szórványos fütty és lankadt szurkolás jellemezte a múló perceket.

A csapat motorjai elfáradtak és az edzőnek nincsenek minőségi cserelehetőségei!!!

Az ellenfél egyenlít nyolc(8), még egyszer leírom nyolc dunaszerdahelyi játékos tartózkodott a tizenhatoson belül és Divkovičcsal az élen nézték, ahogy az ellenfél gólt rúg.

3:3 és jött a „megérdemelt” kritika lemondás és fujozás a lelátóról.

Személy szerint nagyon vártam egy László Csaba molinót, és éljenzést de ezt csak szórványosan lehetett hallani.

Ezalatt az ellenfél még rúgott egy kapufát és majdnem megnyerte a mérkőzést, de ez már mellékes.

Kérdezem én, itt hol van az edző szerepe???

Aki a meccset látta (és valamit ért is a focihoz) nem kérdőjelezi meg edzőnk ténykedését ezen a mérkőzésen. Mert gólokkal kellett volna nyernünk, még ha legerősebb csapatrészünk a védelem gyermeteg hibákat is vétett.

Nem egyszer leírtam, hogy Marco Rossi nem makulátlan az elhullajtott pontokat illetően, de ebből a káderből kihozza, amit nem biztos, hogy más edző képes lenne kihozni.

De kit is kívánunk látni a DAC kispadján, mint vezetőedzőt?

Talán Carlo Ancelotti szabad…

Abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy megfelelne a nagyigényű dunaszerdahelyi publikumnak.

Játékos kell, és egy olyan menedzser, aki azokat idehozza.

Végül még valami:

Sajnálatra méltó, hogy egy játékos hozzátartozójának halála, vagy egy újságcikk kell ahhoz, hogy a „B” közép skandálja annak nevét.

Mindenki csalódott volt az eredmény miatt, de hogy kétségbe vonjuk játékosaink akaratát, az enyhén szólva butaság. Ha tehát valamin nagyon kellene javítani, az az, hogy javuljon az edzőhöz való hozzáállás, nem csak szurkolóink, de néhány játékos részéről is.  

Hajrá DAC, hajrá Dunaszerdahely