Több kell most! Jó magyar politikus lássa ezt be! Ez van Magyarország!

tagholnap | 2024. március 16. - 11:29
Ma a politika legnagyobb terhe a joghalmaz torzó, amely létrejött a társadalmi valós párbeszéd teljes hiányával. Torz szabályok, torzuló állam és torzuló társadalom…. Államférfi feladat most a jogi dereguláció haladék nélkül!

 

Több kell most!  Jó magyar politikus lássa ezt be!  Ez van Magyarország!

 

Konstruktív politikai vélemény itt, mindig több, mint az üres kritika, a meg nem válaszolt panasz…..

Ma a politika legnagyobb terhe a joghalmaz torzó, amely létrejött a társadalmi valós párbeszéd teljes hiányával. Torz szabályok, torzuló állam és torzuló társadalom….

(Ennél még a Kádár korszak késői parlamentje is többet tudott pl. több szakterületből voltak képviselők stb.)

Mérsékelt demokrata szemmel, maga a hatalom alkotó jellegű politikai lehetőségei is silányabbak a torzó joghalmaz miatt.

 

Magyarországon most egy torzó joghalmaz okoz veszteséget a mai magyar embereknek!

 

 

Ma a kortárs politika része az építő, centrista gondolkodás – amely nem egyenlő a minden irányzat el és befogadásával. (Az értékrend és politikai megfogalmazása miatt centrista, a többi megjelenési módhoz, formához viszonyítva.)

Egy független politikus a kérdéseket a mai magyarok oldaláról szemlélve nem mondhat mást – Stop politikai hibák!

2024 tavasz most mutatja a kortárs politika eszmélését, a mai magyar emberek közötti létrehozott szakadékok baleseteit elszenvedők tömegesedését.

 

Magyarország most

Mai demokrata…

 

 

Magyarország most a rossz minőségű jogalkotás létrehozott csapdájában él. Alapvető megváltoztatása nélkül, csak termeli közülünk, mai magyar emberek közül a gazdasági áldozatokat, erősíti a magyar társadalomtól idegen kasztrendszer létrejöttét.

Ma egy független politikus szinte  természetes közös gondolkodója a társadalmi különbségek fékezését célként megfogalmazó politikai formációknak.

Mai politikai tér a mérsékelt  politikai hangvétel helyett eltolódott a radikális politikai beszéd, majd cselekvés felé. Jobbról ez nagy dinamikával történik…Hol a határozott, radikális bal politikai képviselete ilyen szakadékok mellett?

 

 

Ma egyre több és több jó magyar ember kerül teljesíthetetlen feltételek közé, legyen szó temetésről, vagy szülésről……., lassan szinte bármilyen élethelyzetről.

Embertelen a torzó jogszabályok halmaza, nem elismerve a másik emberre nézve létező, a valóság adta élethelyzeteket, azok hátrányait. (Saját magát a jogalkotó vagyonnal, díjakkal túlkompenzálja, magára  nézve ismeri a szükséget…??!!)

Ma a több helyett a jobb minőség és a kevesebb lesz előremutató ezen a területen!  Államférfi feladat ma – mérsékelt demokrata véleményem szerint – a határozott jogi dereguláció, az emberközpontú jogszabályi áthangolás végrehajtása!