Történelem napjai a ma és a holnap! Migráció és politika döntések előtt!

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy minden államférfi, minden európai politikus,minden kormányfő felelőssége megnőtt a mai történelem napjaiban.

 

Kevés embernek adatik meg a történelem korszakos pillanataiban élni, ahogy kevés politikus adhat bizonyosságot történelmi pillanatokban államférfi képességekről, vagy azok hiányairól.

Migráció gondjai, problémái ma a legerősebb tagállam kormányzatát ingatják meg, vele rossz politikai fordulatokkal, akár Európa bomlása indulhat el.

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy a migráció ilyen fogadási formában, ilyen intézményi elképzeléssel történő fogadása megterhelte a német lakosságot is, létrejöttek különböző gazdag városokban szociálisan kifejezetten érzékeny, súlyosan problémás területek.

 

dscf0286

 

Ma már a németek számára is érzékelt tanulság, hogy évtizedekkel ezelőtt még csodálatosan sikerült anno a görög migráció, alkotó módon élnek a görögök Németországban.

Felemás és részben megoldatlan a török migráció, különösen a törökországi politikai változások után. Török "negyedek", alternativ párhuzamos társadalom és városképi átalakulások a nyomában.

Különösen nagy gondot okoz az európai viselkedési normákat, kultúrális szokásokat részben elfogadó iszlám meggyőződésű emberek migrációja.                Jó politikai döntések csak biztos és korrekt integrációs és munkavállalási adatok mellett fogalmazhatóak meg.

 

Időszerű és fontos Európa politikai döntései között a migráció felvetett kérdéseire választ adni. Itt is olvasható a politikai nézőpont!

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy az európai viselkedés, szokások elfogadása jogos követelmény, míg ezzel ellentétes jogi és kultúrális engedmény károkat okoz minden tagállami társadalomban.

Ahol ezt későn észlelték, ma azokban a fejlett európai országokban a közterületeken egyértelműen látható a mulasztás hátrányos oldala.

 

Történelem hónapjai ezek a hónapok, amikor az európai politika szereplőinek felelőssége, képességeik mérlegre kerülnek.

 

Ma Európa közel jár, hogy rossz politikai döntések után, tagállami konfliktusok mellett - elért közösségi és jogi eredményeiből visszafejlődjön.

Hasonlóan nehéz időszak közeledtét jelenti, a gazdaságaik és megtapasztalható lakossági szolgáltatásaik zsugorodását jelenti a legális munkavállalás, legális migráció megakadályozása.

 

 

Ez Németországban 5 éven belül, Magyarországon 7-12 éven belül minden európai polgár számára megtapasztalható lesz, mert az országok korfa alakulása ezt előre megmutatja.

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy Magyarország gazdasági és geopolitikai valós helyzete miatt a legszorosabb konstruktív kooperáció szükséges Németországgal, Ausztriával, miközben nemvárt konfliktusok léphetnek fel Szerbia felől, vagy Horvátország felől.