Túltolta Orbán jobbkeze, amellyel vélhetően a seggét törli, avagy csak hülye, szegény?

Barak László | 2016. december 16. - 20:49
“Orbán Viktor brüsszeli sajtótájékoztatójáról kiküldték a közelmúltban megszűnt Népszabadság szabadúszóként dolgozó, hivatalosan akkreditált tudósítóját, Halmai Katalint.“

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azzal érvelt, hogy „kicsi lenne a terem, ha minden blog szerzőjét meghívnák az eseményre.”

A magyar miniszterelnök, a sajtótájékoztató után egyébként személyesen fogadta Halmai Katalin magyar állampolgárt, és beszélgetett vele - így a 24.hu híradása.

Mit lehet mindehhez hozzátenni. Majdnem semmit.

Legfejebb annyit, hogy Orbán Viktor már csak ilyen humánus és a sajtómunkásokat ennyire megbecsülő jóember. (Adolf Hitler, Augusto Pinochet, vagy Mao Ce-tung is rendkívüli módon szerették a gyermekeket. Lehet, hogy azokkal az újságírókat együtt, akiknek pillanatnyi szeretetét hasznosnak ítélték meg.)

Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy egy diktátorhajlamú közszereplő minden esetben csakis önmagát gyengíti, ha a lágyszívűség, netán a humanizmus legenyhébb jelét prezentálja a közvélemény előtt.

De egyszerűen az is lehetséges, hogy Orbán Viktor nem egy született diktátor, hanem esetében csak alkalom szüli a tolvajt…

Lehet, annyi történt mindössze, hogy a sajtófőnök, Havasi Bertalan túltolta a jelképes biciklit?  Esetleg egy alkalmatlan girnyó ő, aki önteltsége miatt nem képes felmérni pillanatnyi döntései következményeit? Vagyis csak szimpla hülye, szegény?