Új idő a politika területén? Meg nem született gyermek ma, nem lesz jó állampolgár holnap!

tagholnap | 2017. december 6. - 11:26
Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus politikai véleménye:" Otthon nélkül, fiataloknak adott életlehetőségek nélkül nem születnek meg a holnap állampolgárai Magyarországon!"

Az oktatás helyzete, az otthon elérhetősége, az alkotás szabadsága a fiatalok számára meghatározó.

Otthon ma hiánycikk Budapesten és vidéken az induló párok, új házasok életében!  Utolsó még fejlődést jelentő oktatáspolitika Pokorni Zoltán nevéhez kötődik.

 

Családpolitika csak jó oktatáspolitikával hozható kapcsolatba a gyermekek megszületése témakörében - mérsékelt demokrata szakpolitikai alapvetés.

 

Napi téma Budapesten és kis falvakban Magyarországon a polgárok között a munka utáni jövedelmek és az első lakás vételára közötti szakadék……….

 

Korszerű mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy meg nem született gyermekekből nem lesz jó magyar polgár!

 

A lakáspiac és az árak trend alakulása a fővárosban mára  átlagosan 500.000Ft/nm felett van 2017 őszére.

 

 

 

Belváros és panel távol a fiatalok fizetéseitől!

 

 

Aggasztó jelenség a kispolgári családok, alkotó polgári családok gyermekeinek “Mama hotelben ragadása”, a fiatalok önálló egzisztenciájának késése, vagy teljes elmaradása.

 

 

Ma Magyarországon a 35 éves, és az édesanya mellől dolgozni járó színész, újságíró, szervizvezető, szakmunkás, bolti eladó, orvos stb. napi gyakoriságú bármelyik közösségben.

 

Szinte duplájára emelkedtek a lakásárak Budapesten rövid félévtized leforgása alatt, a jó életet adó vidékeken és vidéki városokban.

 

 

Haladó mérsékelt politika egyetért az autentikus politikai közép által szorgalmazott teendők sorával, amely számos új politikai döntést, vele egy egészen új politikai szemléletet kíván meg:

 

  • Erőteljes önkormányzati bérlakásépítés és jelentős bérlakásprogram a kerületekben és külön fővárosi koordinációban. Vidéki városokban átgondolt kombinációkkal.

 

  • A vállalati bérlakásépítés kedvezményekkel és területi, természeti kedvezményekkel való erős ütemű támogatása Budapesten és vidéken. (tetőtér-telek-közművek stb.)

 

  • Önkormányzati  ingatlanközvetítő és bérlethasznosító vállalatok visszaállítása, az ingatlanközvetítői kartellezés fékezése, mértékadó önkormányzati ingatlanközvetítés kialakítása.

 

  • Szolgálati lakások programjának kidolgozása társasházakban, iskolákban, önkormányzati fenntartású intézményekben. (Aki dolgozik és tanul a jusson szolgálati lakáshoz.)

 

  • Önkormányzati lakossági, mikrovállalkozási kerületi tényszerű hírdetési újságok újraindítása minden kerületben. (Tájékoztatás, kerületi vállalkozások támogatása, nyugdíjasok stb.)  Ma ez durva médiumhiány a mikrovállalkozások és helyi lakosok számára.

 

Minden budapesti ember számára elgondolkodtató, hogy Budapesten a statisztikai átlagár cca. 50.000.0000Ft feletti.

 

Mi okozza az árak ilyen ütemű emelkedését?  

 

 

Budapest gazdasági, verseny és vállalkozási adottságai, kommunális adottságai mennyiben támasztják alá az áremelkedést?

 

 

 

Korszerű mérsékelt demokrata politikai szemlélettel, azonnali teendők vannak a holnap magyar családjainak kialakulása érdekében!

 

 

2018 tavaszának legnagyobb kérdése, hogy a magyar emberek megértették-e az új idő, az új politikai kultúra üzenetét?!