Új szemléletet az egészségügybe!

Kovács György | 2020. február 25. - 10:05
Képzelje el Szlovákiát, mint egy pácienst, aki számos krónikus betegséggel küzd, ám nem kaphatja meg a szükséges gyógyszereket és a kezelést – részben azért, mert a pénztárcája nem engedi. Képzelje el, hogy ezt a pácienst nem képzett szakorvos, hanem egy kétes hírű sarlatán kezeli, aki azzal ámítja, hogy néhány éven belül virágzó Svájcot csinál belőle. Minden diagnózist ígéretekkel kezel, míg ön ráeszmél, hogy az egyetlen, aki valaha is eljut Svájcba, az a sarlatán lesz, aki az ön nehezen megtakarított pénzét egy luxusvillára költötte. Ezután új orvost keres, ám ő téves diagnózist állít fel. Ismét új ajtón kopogtat, de az orvos az ön pénztárcája szipolyozásán kívül mást nem csinál. Egyik orvos váltja a másikat, ám eredményt nem tudnak felmutatni, a páciens állapota nem javul, az ön zsebe azonban egyre üresebb lesz.

Barátaim, ez napjaink politikája. Olyan emberek kezébe adjuk az országot, akik ígéretekkel kecsegtetnek, vagy akik ütősebb marketingfogásokat vetnek be, mint a kiárusítást harsogó zöld űrlény az elektronikai szaküzlet reklámjában. Vagy miután annyi szakembert kipróbáltunk, egyszerűen feladjuk a harcot, kijelentjük, hogy a betegség gyógyíthatatlan, és végleg kiábrándulunk a politikából. Ez nagy hiba. Ha orvoshoz fordul egészségügyi problémáival, addig kutat és kérdezősködik, míg rá nem akad a megfelelő szakemberre.

Kérdezzen! Érdeklődjön! Ez a módja. Ne kételkedjen azokban a jelöltekben, akik szeretnének bemutatkozni önnek, inkább igyekezzen minél többet megtudni róluk. Tapasztalat és szakértelem alapján válasszon képviselőt, ne pedig aszerint, hogy az illető hogy mutat a billboardokon. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezem, amelyet külföldi tanulmányaim, valamint hazai és nemzetközi vállalatok vezetése során szereztem. Elemző vagyok, aki komplexen látja a dolgokat. Menedzser vagyok, aki nem félt rámutatni az egészségügy problémáira, s kijelenteni, hogy radikális változásokra van szükség – amire a SMER egyetlen minisztere sem volt képes 12 év alatt.

Krónikus hiányosságokat látok, amelyeket nem lehet egy ragtapasszal orvosolni. Komoly beavatkozásra van szükség, hogy a pácienseknek ne kelljen távoli városokba utaznia az orvosi ellátásért, hogy ne kelljen hónapokat várni egy kivizsgálásra, hogy az emberek ne haljanak meg feleslegesen a kórházakban. Az egészségügy a szakterületem, tudom, milyen lépésekre van szükség.

Tapasztalataimat és képességeimet mind az önök kezébe helyezem. Cserébe azonban szükségem van az Önök bizalmára.

Ha összefogunk, jobbá tehetjük az egészségügyet – nem csak Dél-Szlovákiában.

Közösségünknek többre van szüksége. Ne féljünk szavazni és lehetőséget adni az új, tehetséges és képzett szakembereknek a politikai életben. Nem elvesztegetett szavazat, ha magyart pártra voksolunk!

Február 29-én a Magyar Közösségi Összefogás jelöltlistáján a 48-as szám alatt indulok a választásokon.

Köszönöm a bizalmát és azt, hogy a jobb egészségügyet választja.

 

politikai hirdetés - PR