Választás és Magyarország! Se foci, se politika, se versenyképesség nem siker a magyar embereknek!

Ma már egyedül a választó tudatossága (elmegy szavazni, vagy otthon marad) határozza meg, hogy a már bizonyítottan féloldalas és károkozó, vagy a már bizonyítottan döbbenetesen vesztes politikai csapat kerül többségbe az országgyűlési választásokon. Magyarországon se foci, se politika nem jelent sikert!

 

Pár nappal a választás előtt le lehet szögezni annak teljes tanulságát: Se foci, se politika nem lett sikerágazat Magyarországon.

 

Ma már egyedül a választó tudatossága (elmegy szavazni, vagy otthon marad) határozza meg, hogy a már bizonyítottan féloldalas és károkozó, vagy a már bizonyítottan döbbenetesen vesztes politikai csapat kerül többségbe az országgyűlési választásokon.

 

A FIDESZ 8 éve sem tisztán fekete, vagy fehér.  Komoly fiskális konszolidáció, szerteágazó hazai iparfejlesztés, egyes turisztikai területen komoly fejlesztés áll a sikerlistáján.

Fatális politikai tévút a legnagyobb pártnál a 2010-es társadalmi részvétel és lobbitörvény eltörlésével, a valós társadalmi részvétel kizárásával történt meg.

A magyar emberek alábecsülése mérhetetlen károk forrása emberéletben, magyar elvándorlásban.

 

Ma a súlyos társadalmi károk, szakpolitikai hibák ennek egyenes

következményei.           Nincs mindentudó politikus, s nem is volt – ezt Európa rég tudja saját politikai életében.

 

Vidék a fiatalok számára nem teremt lehetőségeket – kortárs módon.

 

2018-ban  a választás előtt pár nappal jól láthatóan elmarad a politikai kultúra érdemi váltása, a politikai kultúra valódi európai fordulata.

Mérsékelt demokrata politikai vélemény, hogy minden ellenzéki visszaléptetett női jelölt, tudós jelölt, civil hátterű jelölt egy-egy koporsószög Magyarország elkövetkező időszakának politikai kereteibe.

 

Mérsékelt demokrata politika eddig politikai vélemény és társadalmi platformként  adott jelzőfényt a magyar tudatos választó számára, önálló politikai értékrend mellett.

Ma már úgy tűnik ez kevés lett – a pártok által fenntartott politikai dagonya, a mai magyar politikai kultúra mélyrepülése nem áll meg.

 

Egyre kevesebb női jelölttel, civil hátterű jelölttel marad a politikai porondon az LMP, Momentum, MSZP-Párbeszéd, egyre kétségesebb érvek mentén, holott rajtuk kívül az új politikai kultúra elemei fel sem lelhetőek.

Politikai pártok listáján a tudatos szavazó szavazata a Momentum, LMP-re adott vokssal szolgálja a politikai megújulás halvány reményét.

 

 

Már egykoron döbbenetesen vesztes politikusok tömege kerül a kihívó, ellenzékinek mondott pártlistákra és egyre több az egyéni jelöltek közé.

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy sem a politikai mértéktartás hiánya, sem a politikai önmérséklet kiáltó hiátusa nem szolgálja a magyar emberek, magyar választó érdekét.

 

Szakértői kormány azonnali felállítása nélkül, a lehető legnyitottabb civil kontroll azonnali megteremtése nélkül, valós társadalmi párbeszéd nélkül,bármely ma létrejövő ellenzéki pártkormány rövid életű lesz. (Mérsékelt demokrata politika)