Választási zűrzavar 2019

Sági Ipoly | 2019. október 21. - 15:35

Választási zűrzavar...!!!

          Egyre többen vannak, vagyunk akik a legjobban értenek a választási stratégiák kidolgozásához. Az már szinte természetes, hogy mindenki mondja a magaét. Akik valamilyen elvakultság folytán ódákat zengnek az MKP-HID összefogásról, hogy milyen jó lesz ez nekünk, azok több dologról elfeledkeznek. Tudni illik ugyanis nem a múlt század 90-es éveiben vagyonk, amikor is elég volt a mozgalmi politizálás, a kampánhy technikai jellege és hatásfoka érdektelen volt mert úgy is megvolt a bejutáshoz kellő szavazatmennyiség. Olyan dolgokat bizonygatnak érdemként ami a következő választásokon nem fog hozni egyetlen szavazatot sem.

     A választások a mostani időkben pedig már nem arról szólnak, hogy a sajtóban vagy választási gyűléseken azt bizonygatjuk majd, hogy mennyi jót csináltunk eddig, milyen jók vagyunk. Ez a fajta kampányolás a 2020-as választásokon egyetlen egy plusz szavazatot nem fog hozni. Ez nem vélemény szerintem hanem tény...!!! Tehát itt van a nagy hiba, arra számítakak egyesek, hogy a HID 3,5 és az MKP 4 százaléka összeadva majd meghozza a bejutáshoz elegendő szavazatot. Itt a másik nagy hiba, a választásokon nem matematikai összeadásként működik ez az egyszerű összeadás. Mindkét oldalról lesz lemorzsolódás, lesznek olyanok akik nem hajlandók erre szavazni. Mennyi lesz ez,,,,??, nem tudjuk,,,, ezzel kéne foglalkozni nem pedig azt hangoztatni, hogy az MKP OT határozata mindenki számára kötelező, az OT tagjai nem választási menedzserek vagy választási stratégák. Nem szégyen beismerni ha valaki hibázik, csak a buta, csökönyös ember nem hajlandó rá.

     Hol vannak a szakmai elemzések, miért nincs az MKP-nak már legalább egy éve választási stábja, aki kidolgozhatta volna már a megfelelő variációkat, hogy lehet Szlovákiában a magyar szavazatokat maximalizálni....??? Ez az ami mellett szinte mindenki elmegy és mellébeszél. Mindegyik csopoprtosulásnak ez volna az érdeke, és a választópolgárnak is elemi érdeke, hogy maximalizáljuk a magyar szavazatokat a következő választásokon. De sajnos ez elmaradt, most mindenki igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy az ő terve a legjobb, de minden eddigi javaslat ami elhangzott az érzelmi, mozgalmi alapokon van, tehát semmit nem ér, ki kell dobni az ablakon.

     Ha így folytatjuk amit még szinte el se kezdtünk, lehet hogy egyik csoportosulásnak se lesz elegendő szavazata. Kis szerencsével lesz parlamenti képviseletz és a HID pár politukusa megtalálja számítását és a választások nagy vesztese megint az MKP lesz.

     Nem lehet úgy összefogni egy leszálló ágban lévő politikai párttal, hogy ő legyen a meghatározó, a stabil politikai háttérrel rendelkező párt pedig csak kullog az események után. Ez elemi hiba nem pedig az én véleményem. Úgyhogy erről nem nyitok vitát - mondaná Virág elvtárs

     Azt MKP vezető testületei bebizonyították, hogy egyáltalán nem értenek a választási stratégia kidolgozásához, pedig erre rengeteg idejük volt. Most meg kapkodnak, nem tudják merre van az előre. Olyan szekérre szeretnének fölkapaszkodni ami az ellenkező irányba megy.

     Takács Gábor írása a Bumm.sk oldalán, 2019.10.21-án is nem a tényekről hanem az érzelmekről szól, higgyétek el egyetlen plusz szavazatot se fog hozni az ilyen politizálás.