Van egy jó programom!

Rigó Konrád | 2017. október 26. - 15:11
A kampány során három dolog történik: beszélünk az eredményeinkről, rámutatunk a versenytársak ballépéseire és bemutatjuk az elképzelésünket, amihez az emberek támogatását kérjük. Mindezt azért tesszük, hogy megmutassuk, rátermettebbek, hozzáértőbbek és tettre készebbek vagyunk, egyszóval többet tudunk tenni a közös dolgainkért, mint a másik.

Meggyőződésem, hogy a csapatom, a HÍD csapata, jobb, mint bármilyen más társaság ahogy a járásban, úgy az egész megyében. Persze, bolond lennék nem ezt mondani, de tény, hogy ezt őszintém és komolyan így gondolom. A 8 emberből, akiket a Dunaszerdahelyi járásban november 4-én maximálisan karikázni lehet 4 fiatalabb, mint én, pedig én is “csak” 38 éves vagyok. Az átlagéletkorunk 39.8 év, amit 2017-ben bátran lehet nemcsak fiatalos, hanem valóban fiatal képviseletnek nevezni. Ám mindenki már letett, nem is elhanyagolandó, dolgokat az asztalra.

De ettől sokkal jobb, hogy nekünk van egy nagyon konkrét programunk!

Igen, ez lehetséges, hogy furcsa manapság, amikor repül a sár a barikád mindkét oldaláról, de erről nem szabad megfeledkezni, mert ez a lényeg. Ez az, ami a jövőről szól. A Mire jó a megye? című rendezvényeken, amiből több mint 25 volt/van/lesz Csallóközben szinte csak erről beszélünk az emberekkel. Persze, nem mindenkit érünk el, ezért, kérem fussák át a programot a neten: http://rigokonrad.sk/programpontok. Bízom benne, hogy jónak találják majd. Nem a csillagokat ígérjük le az égről, minden reális és a megyében kivitelezhető.

Egy éve, amikor elvállaltam a kulturális államtitkári feladatot, akkor is az volt számomra az egyik meghatározó dolog, hogy a Polgári Víziót, a HÍD programját, egy nagyon jó anyagnak gondoltam. És mivel én már egy robogó vonatra szálltam fel a kormányalakítás után fél évvel, láthattam, hogy sok minden meg is fog belőle valósulni. Ennek köszönhetően van ma Kisebbségi Kulturális Alap, amit ugyan a minisztériumban már én gyúrtam véglegessé, villámtempóban. Ehhez viszont arra is szükség volt, hogy része legyen a HÍD programjának, ahonnan bekerült a kormányprogramba is. Egy több mint 20 éves célkitűzést váltottunk valóra, annak köszönhetően, hogy volt egy jó program.

Hát, egy évvel később van egy másik, de ugyanolyan jó programunk. Váltsuk együtt valóra!