Végjáték!?

Lassan véget ér ez a szánalmas felvidéki tragikomédia. Az utolsó felvonásnál tartunk, nincs már sok hátra. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez az egész egy előre megtervezett színjáték volt csupán, nem több.

 

 

Úgy sejtem, hogy jövő márciusban a magyar szavazatokért csak a MOST-HÍD és az MKP fog megharcolni. Igen, ez csata lesz, mert itt már messze nem a felvidéki magyarság felelős érdekképviseletéről van szó, de nem ám. Itt egyesek politikai túlélése a tét, a magyarországi pénzek elosztása fölött gyakorolt ellenőrzés megszerzéséért folyó küzdelemről nem is beszélve.

Nem hiszem, hogy az Összefogás önálló politikai szubjektumként megméretteti magát a választásokon.

Néhányan az Összefogás, megkérdőjelezhető identitású (többnyire liberális) kiváltságosai közül felkerülnek majd az MKP listájára, mint ahogyan a Magyar Fórum liberálisai is részesei lesznek ennek az össznépi felvidéki összefogásnak.

 

A marketing szakemberek, meg majd megpróbálják beadni a felvidéki választóknak, hogy ímhol az összefogás, amire vágytatok. Nosza, gyerünk szavazatok! 

(https://parameter.sk/blog/magyar-politika-kepviselet-sirasoi).

De valóban ezt szerettük volna? Én személy szerint biztosan nem. Mert nem változott itt kérem semmi. Sőt, azt mondanám, hogy a helyzet még elkeserítőbb, mint volt anno. A felvidéki magyar politika pocsolyája nem lett tisztább, sőt – ha lehet így fogalmazni – most még több exkrementum úszkál a felszínén, mint a múltban, sajnos.

Az MKP ejtőernyősökkel ”megerősödve” tesz egy ”bátor” lépést a szakadék széléről előre a semmibe. Vajon mennyi az esélye annak, hogy a választók bizalmát már nem élvező,
önjelölt politikai képviselőink, a konzervatív többségű magyar közösségért fognak tevékenykedni a közeljövőben?

Érdekes kérdés az is, hogy sejthetően Magyarországról támogatott MKP-s vezetők, hogyan fogják majd megmagyarázni a listára felkerülő Orbán-fóbiás, a magyar kormányt úgy ”en bloc” mindenben kritizáló liberális mainstream-lovagokat.

 
Már közel a befejezés, és úgy néz ki, nem lesz katarzis az előadás végén. Elmarad az érzelmi, erkölcsi megtisztulás. A felvidéki magyarság asszimilációjához asszisztáló, levitézlett felvidéki politikai aktoraink folytatják majd a pusztítást tovább...

 

– cscz –