Végre!

Érsek Árpád | 2016. február 18. - 15:15

Minden bizonnyal hozzám hasonlóan nagyon sok csallóközi polgár sóhajtott úgy fel, ahogy a címben feltüntettem, miután a szlovák kormány e héten jóváhagyta azt a szerződést, amely alapján a spanyol Cintra konzorcium rövidesen megkezdheti az R7-es gyorsforgalmi út első szakaszának építését, Egyházgelle és Pozsony között. Akadnak tamáskodók, akik fanyalognak, leginkább a D4-es körgyűrű létjogosultsága, főleg a hatástanulmány hiánya miatt. De a gyorsforgalmi út mielőbbi megépítésének fontosságát még ők sem vonják kétségbe. Néhányan ugyan a PPP (public-private partnership)-projekt, vagyis a magántőke bevonása miatt berzenkednek, őket viszont nem nehéz megcáfolni: ugyanis a költségvetésben jelenleg nincs pénz erre az építkezésre, a brüsszeli forrásokat pedig egészen 2020-ig lekötötték a már megkezdett autópálya-szakaszok, elsősorban a D1 befejezésére. Magyarán: ha a kabinet nem ezt a megoldást választja, akkor a munkálatok legfeljebb 2018-ban kezdődhettek volna, ha akkorra találnak forrást az államkasszában.

Igy viszont már idén tavasszal nekiláthatnak a gyorsforgalmi út építésének, amelyre -- és ezt senki sem vitatja -- égető szükség van. Végre belátható időn belül Somorja és Pozsony, valamint Dunahidas (Most pri Bratislave) és Szlovákia fővárosa között lényegesen csökkenhetnek a közlekedési dugók, amelyek jelenleg több tízezer munkába utazó polgár életét keserítik meg, idejét rabolják el, méghozzá munkanapokon kétszer is: reggel és kora este. A gyorsforgalmi út nyilván a stratégiai befektetőket érdeklődését is felkeltheti, hiszen ők mielőtt új beruházásokról és munkahelyek teremtéséről döntenek, a térség infrastruktúráját veszik szemügyre.

Az  R7-es építkezésének megkezdése csak azoknak a rosszindulatú kampánypapagájoknak rossz hír, akik naponta szinte huszonnégy órán át azt szajkózzák, hogy a Híd párt semmit sem tett Dél-Szlovákia leszakadásának megállítása érdekében. Minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ellenzéki képviselőként is rendszeresen beszámoltattam az illetékes minisztériumot, személyesen Ján Počiatek tárcavezetőt az R7-es előkészületeiről, az érintett polgármesterek bevonásával nem hagytuk, hogy ezt a fontos ügyet újra, mint már annyiszor, háttérbe szorítsák. A rosszindulató kuvikolókat emlékeztetem arra is, hogy a közlekedési tárca államtitkáraként képviselőtársaimmal együtt elértük, hogy a cseh RegioJet magán társaság a Komárom-Pozsony közötti vasúti személyszállítás jogát megszerezhesse. Olykor ugyan még ma is akadnak gondok ezen a szakaszon, egészében véve azonban lényegesen javultak a vasúti személyszállítás körülményei, amit a naponta utazól  nagy mértékben megnövekedett és továbbra is növekvő száma igazol. Ugyancsak figyelmükbe ajánlom, hogy a Híd párt követelésére sikerült legalább kissé enyhíteni az országút zsúfoltságát a Csölle (Rovinka) -Pozsony  közötti szakasz kiszélesítésével. Ha az SaS nem buktatja meg Iveta Radičová kormányát, jóval több eredményt értünk volna el.

De még igy is folytathatnám a számvetést, a tények felsorolását, de inkább a terveinkről írnék röviden. Ha a választók bizalmának köszönhetően kormányra kerülünk, akkor erőteljesen szorgalmazni kívánom  további Ipoly-hidak építését, amelyekről most Nyitra megyében az MKP ottani képviselői is hallgatnak, miként arról is, hogy miért csúsznak az előkészületek a komáromi új Duna híd körül. Ugyancsak sürgetni fogom a várost elkerülő út mielőbbi megépítését, hogy az átmenő forgalom ne zúduljon a belvárosba. Lényegesnek tartom az R7-es folytatását déli irányba, továbbá a Komárom és Pozsony közötti második vágány építésének előkészületeit, mert ez is fontos vonzerő  lehet az új stratégiai befektetők számára.

A Híd Polgári Vízió 2016 programja ezeket és más célokat is tartalmazza. Bárki meggyőződhet erről, ha megnyitja a www. most-híd.sk internetes portálon ezt a dokumentumot. Az a tény pedig, hogy az R7-es gyorsforgalmi út végre zöld fényt kapott, ismét egyértelműen igazolja, hogy kellő szakértelemmel és kitartással rendelkezünk Dél-Szlovákia felzárkóztatását szolgáló céljaink valóraváltásához.