Bocsánatot kért Gröhling, kifizeti a bírságot

2020. április 1. - 16:12 | Belföld

Pénzbírságot fizet Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter, mert szájmaszk nélkül jelent meg kedden egy sajtótájékoztatón. A miniszter azt mondta, hibázott, és bocsánatot kért.

Bocsánatot kért Gröhling, kifizeti a bírságot
Branislav Gröhling (Fotó: TASR)

„Már beszéltem a miniszterelnökkel, ki fogom fizetni a bírságot" - mondta. Gröhling megjegyezte, teljes havi fizetését felajánlotta annak a segélyalapnak, amelyet a koronavírus okozta válság által érintett rászorulók megsegítésére hoztak létre. Kormánypárti képviselők, miniszterek és a kormányzattal együttműködő személyek is felajánlották hozzájárulásukat. Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) közölte, ő is felajánlotta teljes havi fizetését az alap javára.

Sajtótájékoztatóján egyúttal cáfolta a hírt, miszerint április 6-án folytatódhat a tanítás minden iskolában. Szerdán jelent meg az információ az interneten arról, hogy újraindul a tanítás.

Az interneten terjesztett információk szerint szigorú higiéniai előírások betartása mellett visszatérhetnek az iskolába a gyerekek. „A hír szerint az iskolákban higiéniai felelősöket alkalmaznának, akik közvetlenül az oktatásügyi minisztériumhoz tartoznának" – olvasható a hírben, továbbá az is, hogy minden gyereknek szájmaszkot kell majd viselnie, érkezéskor és távozáskor kézfertőtlenítőt kell használniuk.

„Ez egy álhír, áprilisi tréfa, tele hamis állításokkal" - mondta az oktatási tárca vezetője.

Az iskolák és az oktatási intézmények további rendelkezésig zárva lesznek. Az intézkedés célja a koronavírus terjedésének megakadályozása.

(TASR)