Bodokyt is elvitték a rendőrök: Németországban tartóztatták le Sátorék emberét

2021. október 10. - 17:09 | Külföld

Németországban letartóztatták az egykori Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi alvilág rimaszombati származású alakját, Bodoky Károlyt - írja az Aktuality.sk.

Bodokyt is elvitték a rendőrök: Németországban tartóztatták le Sátorék emberét
Bodoky Károly 2020-ban a Nagyszombati Járásbíróság folyosóján, és egy régi rendőrségi felvételen (Forrás: Paraméter)

Az Aktuality.sk értesülése szerint pénteken nemcsak Tureket, vagyis Haris Sándort vették őrizetbe Budapesten, hanem az 1999-es dunaszerdahelyi tízes gyilkosság másik gyanúsítottját is letartóztatták. A Németországban élő Bodoky Károlyt a német rendőrség vette őrizetbe.

Bár a két férfi a 21 éve lezáratlan dunaszerdahelyi bűnügy utolsó életben lévő gyanúsítottjai között van, Haris és Bodoky szlovákiai ügyvédei szerint kizárt, hogy letartóztatásuk a dunaszerdahelyi leszámolással van összefüggésben. Az Aktuality kérdésére azonban nem kívánták bővebben kommentálni az eseményeket.

Sátor a közös nevező

A két férfi közös nevezője a dunaszerdahelyi maffia egykori vezéralakja, Sátor Lajos, aki 2010-ben lett gyilkosság áldozata. A rimaszombati származású Bodoky Károly már a 90-es évek végén felbukkant Dunaszerdahelyen, és közeli barátságban volt a Sátor-banda több tagjával, valamint a bűnszervezet fejével is.

Bodoky ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, a Nagyszombati Járásbíróságon az 1997-es dunaszerdahelyi Csémy-gyilkosság elkövetésével vádolják, és ezidáig szabadlábon védekezett.

Sátor Lajos szintén a 90-es évek végén kötött szoros barátságot a magyarországi Haris Sándorral, aki az 1999-es tízes gyilkosság után többször mutatkozott Dunaszerdahelyen is, és a bűnszervezet több tagjával is kapcsolatot ápolt.

A magyar sajtó jelenleg is csak találgat azzal kapcsolatban, hogy pénteken miért vették őrizetbe Budapesten a Turek néven ismert férfit. A magyar rendőrség nemrég újranyitotta az 1999-es, budapesti Döcher-gyilkosság aktáját, így előfordulhat, hogy ezzel kapcsolatban "vették elő" Harist.

Ugyanakkor nem kizárható az sem, hogy a Sátor-féle maffia jelenleg szabadságvesztésüket töltő egykori tagjai tettek terhelő vallomást Harisra és Bodokyra, és ezért vették őrizetbe a két férfit. A hatóságok azonban nem kommentálták a letartóztatásokat, így egyelőre nem világos, hogy van-e összefüggés a két eset között.

(db)