Bödör azt állítja, hogy ismeri a földművelésügyi minisztert, és csak lazán Samonak hívja, Vlčan szerint ebből semmi nem igaz

2022. január 25. - 08:55 | Belföld

Az SBS Bonul tulajdonosa, Miroslav Bödör, Norbert Bödör édesapja, a csiffári vadászházban készült felvételeken azt állította, hogy személyesen ismeri Samuel Vlčan (OĽaNO) földművelésügyi minisztert.

Bödör azt állítja, hogy ismeri a földművelésügyi minisztert, és csak lazán Samonak hívja, Vlčan szerint ebből semmi nem igaz
Jozef Kiss és Samuel Vlčan (Fotó: TASR)

Erről idősebb Bödör 2021 nyarán beszélt a Smer-SD elnökének, Robert Ficónak és fia védőügyvédének, Marek Parának. Norbert Bödör ellen a Tisztítótűz (Očistec) és az Állattenyésztő (Dobytkár) ügyben is folyik eljárás ellene, a korrupciós ügy a földművelésügyi tárcát érinti – írja a Denník N.

A felvételen Fico és idősebb Bödör Jozef Kissről, a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség (PPA) főigazgatójáról beszélnek, akit Vlčan három héttel a találkozó előtt nevezett ki igazgatónak, a Dobytkár-ügy pedig éppen a PPA-t érintő támogatásokkal kapcsolatos kenőpénzekről szól – mutatott rá a lap. Dobytkár ügy Szlovákia történetének eddigi legnagyobb korrupciós ügye, 10 millió euró felett jár a kifizetett kenőpénzek összege, amit a rendőrségnek eddig sikerült feltárnia.

„Jožo Kiss, tudod, hol van?” – kérdezi a felvételen Bödör.

„Hol?” – kérdez vissza Fico.

„A PPA főnökeként dolgozik, szóval ha valami, akkor jön” – válaszolta a Bonul tulajdonosa.

Fico erre úgy reagált hogy Kiss csak egy ügynökség megbízott vezetője, amely pénzt oszt szét a mezőgazdászok közt.

„Nem, főnökként dolgozik, ő mondta, hogy ha valami...” – folytatja a megvádolt üzletember édesapja.

A beszélgetés során Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter is szóba kerül. „És te ezt a Vlčant személyesen ismered?” – kérdezi Fico, amire Bödör azt feleli, hogy személyesen ismeri.

„Ő valamikor ott dolgozott, aztán elment a takarékpénztárba, aztán egy másik bankban dolgozott, és most ez a Samo ott a miniszter, az a papa helyett, hogy is hívták?” – folytatja Bödör. Samuel Vlčan tavaly júniusban váltotta a miniszteri poszton Ján Mičovskýt.

Vlčan a lap megkeresésére tagadta, hogy ismerné Norbert vagy Miroslav Bödört. „A miniszter nem ismeri személyesen Bödöréket, egyikükkel sincs tegezőviszonyban. A Bonul cég a Szlovák Takarékpénztár kliense volt, amikor ott dolgozott (2009-től), a cég a készpénzszállítást biztosította a bankfiókokba. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás során találkozhattak” – reagált Vlčan minisztériumának sajtóosztálya.

Jozef Kiss, a PPA igazgatója is tagadja, hogy ismerné a nyitrai családot. „A PPA igazgatója, Jozef Kiss nem ismeri az egyik személyt sem. Sem közvetve, sem közvetlenül soha nem kommunikált velük“ – közölte a PPA a Denník N-nel.


(DenníkN)