Bödör még nem pakolhat, a bírók azt akarják, hogy a bolondok napjáig maradjon veszteg

2021. január 15. - 12:00 | Belföld

Áprilisig meghosszabbították Norbert Bödör nyitrai oligarcha és Peter Kuba vállalkozó vizsgálati fogságát, akiket még júliusban vett őrizetbe a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) az Állattenyésztőnek nevezett akció keretében.

Bödör még nem pakolhat, a bírók azt akarják, hogy a bolondok napjáig maradjon veszteg
Fotó: TASR

A pezinoki Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bírója a Különleges Ügyészség (ÚŠP) javaslatára úgy döntött, hogy a két gyanúsított április 1-ig marad a rácsok mögött, de a határozat azonban még nem jogerős, mivel a két vádlott panaszt nyújtott be a végzés ellen. Ezt a beadványt a Legfelsőbb Bíróság (NS) bírálja el.

Norbert Bödört és Peter Kubát pénzmosással - vagyis bűncselekményből származó pénz legalizációjával - gyanúsítják a rendőrök. A nyomozati irat alapján hozzá vándorolt az Agrárkifizetési Ügynökségnél korábban dolgozó korrupt vezetőktől származó pénz egy része. A március eleje óta kipattant Állattenyésztő (Dobytkár) fedőnevű ügyről van szó, aminek lényege, hogy több befolyásos személy uniós támogatásokat nyúlt le szervezett módon, és eddig 10 millió euró kenőpénzt azonosítottak be a rendőrök.

(TASR/para)