Bödörék megfigyelhették Matovičot, a NAKA kihallgatta a kormányfőt

2021. január 28. - 11:57 | Belföld

Igor Matovič kormányfőt csütörtökön reggel több mint két órán keresztül hallgatta ki a Nemzetközi Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) a Tisztítótűz fedőnevű akcióval összefüggésben.

Bödörék megfigyelhették Matovičot, a NAKA kihallgatta a kormányfőt
Fotó: TASR

A miniszterelnök reggel fél 9 körül érkezett meg az országos rendőr-főkapitányság pozsonyi székhelyére. A kihallgatása több mint két órát tartott, és ugyan az épület előtt több tucatnyi újságíró várt rá, senkinek sem nyilatkozott – beült az autójába és távozott.

Ľubomír Hlbočan ügyvéd szerint, aki Pavol Vorobjovot képviseli (ő egyike azon exrendőröknek, akik megfigyelték a kormányfőt), Matovič ugyanazt mondta el a nyomozóknak, mint korábban a médiának. Miroslav Zobok ügyvéd, aki Róbert Krajmert, a korrupcióellenes egység egykori vezetőjét képviseli, az újságíróknak elmondta, hogy Matovič az érzéseiről beszélt a 2015-ös évet illetően.

Abban az időben Matovičot és Daniel Lipšicet illegálisan figyelte meg a NAKA négy tagja. Az utasítást Norbert Bödörön keresztül Tibor Gašpar akkori országos rendőrfőkapitány és a NAKA akkori vezetői adták ki. Állítólag két hónapon keresztül voltak Matovič és Lipšic nyomában.

A megfigyelések során használt autókat a nyomozó szerint Marián Zetocha biztosította be. Mindig párban figyelték Matovičot és Lipšicet – az első párost Pavol Vorobjov és Milan Mihálik, a másikat pedig Milan Žáčik és Ivan Bobocký alkotta.

Azt követően, hogy napvilágra kerültek olyan információk, miszerint Bödör kommandója megfigyelte Matovičot, a kormányfő a DenníkN-nek elárulta, hogy gyakran volt olyan érzésük, mintha járt volna valaki a lakásukban, amikor a feleségével nem voltak otthon. A kormányfő elárulta, hogy távozás előtt gyakran hagytak olyan jeleket, amelyek elárulták volna a nem kívánatos látogatásokat. Ezek a jelek többször is bizonyították, hogy valaki járt náluk. Matovič szerint gyakran az is előfordult, hogy mintha egyes dolgokat szándékosan más helyre raktak volna vissza.


(tvnoviny.sk)