Bödörnél, Jankovskánál és több bírónál is razziát tart a NAKA!

2020. január 29. - 09:39 | Belföld

Több bírónál, valamint Norbert Bödör nyitrai vállalkozónál is razziát tart a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) szerdán a kora reggeli óráktól.

Bödörnél, Jankovskánál és több bírónál is razziát tart a NAKA!
Fotó: Rendőrség (illusztráció)

A noviny.sk úgy tudja, több bírót is a NAKA rendőrei ébresztettek reggel, például a korábbi igazságügyi államtitkárt, Monika Jankovskát és testvérét, Andrea Haitovát is.

Michal Slivka rendőrségi szóvivő közölte, a rendőrök házkutatásokat tartanak Nyugat-Szlovákia több pontján. A bírók miatt Pozsonyban és környékén, Norbert Bödörnél pedig Nyitra Hrnčiarovce városrészén.

Bödör ügyvéde, Adrián Kucek a noviny.sk-nak megerősítette, a rendőrök reggel 6 környékén jelentek meg a kliensénél, és lezárták az utcát, ahol tartózkodott.

Az ügyvéd közölte, a rendőrök lefoglalták a vállalkozó telefonját és egyéb dolgokat, amelyeket nem pontosított. A jogi képviselő hozzátette, Bödört továbbra sem gyanúsították meg, tanúként kezelik.

Norbert Bödört múlt héten hallgatták ki tanúként a Kuciak-gyilkosság ügyének főtárgyalásán. Peter Tóth, a Szlovák Titkosszolgálat korábbi munkatársa néhány nappal korábban azt vallotta, hogy Marian Kočner mellett Bödör is fizette az újságírók megfigyelését.

A lap úgy tudja, a rendőrség megerősítette, hogy razziát tartanak Köd (Hlma) fedőnév alatt szerdán a reggeli óráktól, további információkat azonban egyelőre nem árultak el.

Monika Jankovská közel hatezer üzenetet váltott Kočnerrel 2017 ősze és 2018 májusa között. A korábbi államtitkár a sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem ismeri Kočnert, sosem kommunikált vele sem közvetlenül, sem közvetett úton, másokon keresztül. Nem sokkal később megjelent információk szerint Kočner még a Kuciak-gyilkosságot is megemlítette a Jankovskának írt üzenetében. Az államtitkárnak Zuzana Maruniaková bírónőre utalva azt írta: "tegye, amit tennie kell, mert úgy végzi, mint Kuciak".

A rendőrség tavaly augusztusban korrupció és hatásköri visszaélés gyanúja miatt foglalta le Monika Jankovská, valamint több járási és kerületi bíró, továbbá egy ügyész mobiltelefonját.


(noviny.sk)