Bödört egyik börtönből a másikba rakták át. Az új helyen apja cégének is van érdekeltsége

2020. augusztus 14. - 14:19 | Belföld

Norbert Bödör már nem Zsolnán hűsöl vizsgálati fogságban. Nyitra mindenható kočneristáját, akit az Állattenyésztő (Dobytkár) fedőnevű ügyben pénzmosással gyanúsítanak, Ilavára helyezték át. 

Bödört egyik börtönből a másikba rakták át. Az új helyen apja cégének is van érdekeltsége
Fotó: tasr

A Legfelsőbb Bíróság - felülírva a Specializált Büntetőbíróság korábbi határozatát - július 9-én egy zsolnai vizsgálati fogságba küldte a 42 éves nyitrai vállalkozót, akinek az apja a Bonul nevezetű őrző-védő cég vezetője. Az ügyben eljáró bírósági szenátus elnöke szerint példátlan méretű és kiterjedésű korrupciós mechanizmus részese volt Bödör.

A férfit most Ilavára vitték, amit Bödör ügyvéde is alátámasztott. Hogy ez miért történt így, a jogi képviselője sem tudja. A dolog érdekessége, hogy az ilavai intézetnek érvényes szerződése van a Bonullal, ami "biztonsági intézkedések teljesítéséről, valamint bejelentési kötelezettségről" szól.

Az Állattenyésztő ügyben 21 személyt gyanúsítottak meg, köztük Martin Kvietiket, Peter Kubát, valamint az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) volt főnökét, Juraj Kožuchot.

Az Aktuality hírportál pénteken közölt egy cikket arról, hogy a földművelési minisztérium regionális fejlesztésért felelős főosztályának vezetője, Emil Pícha üzleti kapcsolatban állt a szintén júliusban letartóztatott Peter Kubával. A Roko ügynökség vezetőjét pénzmosással - azaz bűncselekményből származó pénz legalizációjával - gyanúsítják a hatóságok.

Az agrártárca sajtóosztálya szerint a jelenlegi miniszternek, az OĽaNO-s Ján Mičovskýnak nem volt információja erről a Pícha-Kuba kapcsolatról, de állítólag a minisztérium nem is tervezi megvizsgálni a két személy viszonyát, mert a főosztályvezető már nem vállalkozik.

Kiderült az is, hogy a Pícha által irányított főosztály október elejétől a Veronika Remišová (Za ľudí) vezette beruházásokért és regionális fejlesztésért felelős minisztérium alá kerül.

(aktuality)