Bogyósgyümölcsök és csemegeszőlő oltványok

Feltöltöttük készleteinket, s gazdag választékkal várjuk a tisztelt kertbarátokat úgy nyárasdi üzletünkben, mint a csallóközi vásárban, a szokott helyünkön – a „fűben“. Sok-sok finomabbnál finomabb gyümölcsű gyümölcsbokor, konténeres gyümölcsfa, cserepes szőlőoltvány  közül válogathat nálunk.

Csak áfonyákból több, mint tíz fajta közül választhat. Ennek köszönhetően össze tud válogatni egy fajtasort, s így júniustól szeptember végéig kerül az asztalra vitamindús, egészséges friss áfonya. Ahhoz, hogy a termesztése sikeres legyen kínálunk az ültetéséhez fekete anyagot, amivel az ültetőgödröt kibélelheti és savanyú komposztkeveréket, ami a sikeres áfonya termesztés alapja.

Patriot - az egyik legkedveltebb áfonya

Kamcsatkai áfonyákból is több fajtát vásárolhat nálunk, előnyük, hogy nem kell alájuk savanyú föld. A kamcsatkai áfonyák az első gyümölcsök közé tartoznak. Már május-júniusban szedhetők, még virágzáskor is kibírnak -7 fokos fagyot.

Málnából sikerült beszereznünk egy szuper fajtát, Himbo Top a neve, többször termő málna. Júniusban és augusztusban terem, sok-sok illatos gyümölcsöt. Betegségeknek nagyon jól ellenáll. A Tulameen világviszonylatban is az egyik legkiválóbb fajta. Június-júliusban érik. Szintén többször terem a Heritage, nagy gyümölcsei augusztusban, majd szeptember – októberben érnek.

Himbo Top málna - csúcsfajta a málnák közt

Sárga málnánk a Fall Gold. Szintén többször terem, először június elején, majd augusztus elejétől egészen fagyokig. Bogyói késő ősszel is meglepően édesek.

Az Apricot a kiskertészek egyik kedvenc fajtája, szép nagy, narancs színű bogyói augusztustól érnek folyamatosan.

Apricot - a hobbikertészek kedvence, októberben is édes

Az idei ősz slágere nálunk az epermálna. Ahogy a neve is mutatja, eper ízű termései málnaszerű bokron teremnek. A nagyobb fagyoknak is simán ellenáll. Kerekded bokra dísznövényként is szolgál.

Szereti a túróspalacsintát vaníliaöntettel, s hozzá egy fürt friss ribiszkét? Ribiszkéből fehéret, feketét és kétfajta pirosat kínálunk. A két piros (Rosetta, Yonkheer van Tets) egymás után érik, mindkettő szép nagy fürtöt terem. Azt mondják, a legtöbb C-vitamin a feketében van.

Igazi ínyencség a kiwi, s emellett őrült sok vitamint is tartalmaz. Nálunk is simán megterem. Az Issai önbeporzó, kisebb a gyümölcse, viszont nem szőrös, nem kell meghámozni, elég megmosni, s már lehet is fogyasztani. A Jenny szintén önbeporzó, olyan nagy a gyümölcse, amilyet a multik is árulnak. Önbeporzók, de ha biztos akar lenni a bőséges termésben vásárolhat nálunk külön porzót is.

Olyan vitaminbombákat is beszerezhet nálunk, mint a futó szeder, szedermálna (Tayberry), homoktövis, egres, füge, mogyoró bokor, eperfa, stb.

Tudta például, hogy a fügének nemcsak a termése nagyon egészséges, de a szárított leveléből készült tea jól leviszi a vércukrot ? Ezért is ültetik előszeretettel a cukorbetegek, s így kevesebb gyógyszert  kell szedniük (Ezt a tapasztalatot több cukorbetegtől tudom).

Balkon őszibarack, nektarin - édesek, mint a méz

Konténeres gyümölcsfák közül kaphatók és ültehetők az oszlopos almák, körték, balkon őszibarack, balkon nektarin, balkon meggy, balkon sárgabarack, kakiszilva – több fajta is.

Balkon meggy - igazi kuriózum

Már lehet ültetni a konténeres csemegeszőlőket. Amelyeket most kínálunk még tavaly októberben ültettük a konténerbe – szuper jól be vannak gyökeresedve, így valóban 100 százalékos az eredésük. Magnélküli, rezisztens, rég bevált klasszikus fajták – több, mint 33 jobbnál jobb fajta közül válogathat!

Dísznövényeink közül figyelmükbe ajánlom rendkívül gazdag rózsa választékunkat. Klasszikus tearózsák, illatos teltvirágú futórózsák, magastörzsű tearózsák, magastörzsű csüngő (!) rózsák. Igazán van miből válogatni, ráadásul többségük virágzik, így látja mit vásárol.

Tujákból, kúszó növényekből, virágzó bokrokból (magnóliák, hortenziák, orgonák, stb.), zölden díszítőkből, lombos szoliterekből szintén széles a választék, falusi árakon.

Termékeinket megvásárolhatja nyárasdi üzletünkben a Csillag utca 87 sz. alatt, de a 38. Csallóközi Vásárban levő standunknál is (a dísznövények kivételével).

Szeretettel várjuk Önöket mindkét helyen. Látogassanak meg minket, ültessenek termékeinkből!

 

Angyal József

Nyárasdi AGROCENTRUM

 

(PR-cikk)