BOKSZ: Meglepő eredmény született a Wilder-Fury meccsen

2018. december 2. - 10:15 | Sport

Hatalmas várakozás előzte meg a két veretlen nehézsúlyú bokszoló, Deontay Wilder és Tyson Fury meccsét, amelyet Los Angelesben rendeztek.

BOKSZ: Meglepő eredmény született a Wilder-Fury meccsen
Fotó: Reuters

Fury iszonyatos mélységekből jött vissza: ivott, drogozott, depressziós volt, majd összekapta magát, ledobott több mint 60 kilót, és megmutatta, hogy még mindig nagy harcos.

Az angol uralta a meccset, Wilder azonban kétszer, a kilencedik és a tizenkettedik menetben is padlóra küldte őt. A második esetben Fury nagyon nehéz helyzetből jött vissza, de a hátralévő időben belehúzott, így Wildernek nem hagyott esélyt a KO-ra.

A pontozók közül Alejandro Rochin 115-111-re Wildernek adta a meccset, Robert Tapper 114-110-re Furyt hozta ki, Phil Edwards pedig 113-113-at írt a lapra, így döntetlent hirdettek ki a végén. Ami azt jelenti, hogy szinte biztos, hogy lesz visszavágó, bár azt még nem tudni, hogy Amerikában vagy Angliában rendezik-e.

A brit média azon a véleményen van, hogy a pontozók elvették a győzelmet Furytól, és ami tény, ha nincs az utolsó menetes padlózás, akkor biztos, hogy a brit megszerezte volna a WBC világbajnoki övét, így viszont a döntetlen miatt maradt Wildernál.

24.hu