Bolhapiac a Föld napján Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi régióban élők alkotta I Love ECO Facebook-csoport tagjai előadásokkal egybekötött bolhapiacot rendeznek vasárnap.

Bolhapiac a Föld napján Dunaszerdahelyen
Illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

A bolhapiacok értelme, hogy ki-ki úgy válhasson meg egy-egy berendezési tárgyától, ruhadarabjától, használati eszközétől, akármijétől, hogy az ne kerüljön automatikusan a szemétbe, hanem adott esetben megtalálja új gazdáját, aki még ki tud sajtolni belőle néhány további évet.

A környezetbarát, hulladékcsökkentő életvitelt ösztönző aktivistacsoport a múltban már szemétszedéssel, faültetéssel, környezetvédelemről szóló kisfesztivállal, az otthon hulladékmentessé tételéről szóló előadással, tanfolyammal hívta fel magára a figyelmet, a Föld napja, április 22. alkalmából pedig itt az újabb rendezvény, melyre vasárnap 10 és 19 óra között kerül sor a Bacsák utcai Csemadok Központban.

"Ürítsd ki a padlást, garázst, s tölts velünk egy vidám napot!" - írják az esemény Facebook-oldalán.

A nap folyamán egy vegán séf főztjeit is megkóstolhatják a látogatók, emellett pedig környezetvédelemről szóló előadásokat tekinthetnek meg. 16.00-tól Paxián Erik beszél a mezőgazdaságban alkalmazott alternatív megoldásokról, mint például a permakultúráról, utána pedig Heckenast Ádám környezetmérnök tart előadást a csallóközi vízről.

(parameter)