Bolti szarkák és kilógó lábak a kocsiból – három tolvajt kapott el a szolgálaton kívüli rendőr

2021. május 4. - 14:15 | Régió

Nem egész két hét alatt három tolvajt fogott el egy rendőr szolgálaton kívül Nagyszombatban.

Bolti szarkák és kilógó lábak a kocsiból – három tolvajt kapott el a szolgálaton kívüli rendőr
Illusztráció (Fotó: Rendőrség - Facebook)

Az első eset nem sokkal azután történt, hogy kinyithattak az üzletek és szolgáltatások. A rendőr épp a ruhákat nézegette, amikor felfigyelt rá, hogy két nő üzletből való távozásakor megszólalt a riasztó. A tolvajok menekülőre fogták a dolgot, a rendőr pedig azonnal utánuk eredt. A két nő nem reagált a felszólításokra, de a rendőr még azelőtt elkapta őket, hogy kijutottak volna a plázából.

Amíg a rendőr a két tolvajjal foglalkozott, addig barátnője értesítette a rendőrséget és erősítést hívott párjának. A lopott holmikat visszavitték az üzletbe, a két nőt pedig a kiérkező rendőrök gondjaira bízták. Cselekedetükkel vagyon elleni kihágást követtek el.

A másik eset szombaton történt egy lakótelepen. Nem sokkal déli 12 óra után a szolgálaton kívüli rendőr egy férfi és egy nő beszélgetésére lett figyelmes, amiből csak annyit hallott, hogy a nő azt kiáltja: „az az autó nem a tiéd”, majd üvegcsörömpölés hallatszott.

Amikor a rendőr odasietett, egy fekete autót látott, amiből egy ismeretlen férfi lábai lógtak kifelé. A fickó próbálta elhitetni a rendőrrel, hogy a kocsi a családjáé és megengedték neki, de nem sikerült túljárnia az eszén. A rendőr szemmel tartotta a férfit, amíg kollégái a helyszínre értek. Az autó ablakának betörésével 150 eurós kár keletkezett. A férfit lopással gyanúsították meg, amiért kétéves szabadságvesztés fenyegeti.


-para-

Címkék: tolvaj, rendőr