Bombariadó a bíróságokon, Dunaszerdahelyen is!

2023. február 28. - 11:37 | Régió

Negyed tízkor bombariadó miatt rendelték ki rendőri és tűzoltóegységeket a dunaszerdahelyi bírósághoz - tudtuk meg Hodosi Tibortól, a járási tűzoltóság bevetési egységeinek parancsnokától.

Bombariadó a bíróságokon, Dunaszerdahelyen is!
Helyszíni felvétel

A bejelentést ugyanakkor nem Dunaszerdahelyen tették. Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy nemcsak Dunaszerdahelyen, sőt, nem is csak Nagyszombat megyében folyik vizsgálat emiatt a bíróságokon. A szóvivő a Trencséni Kerületi Rendőrkapitányság szóvivőjéheze irányított. Onnan egyelőre nem kaptunk választ, de ez alapján minden valószínűség szerint Trencsén megyéhez köthető a bejelentő, aki vélhetően általánosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hol "helyezett el bombát".

Dunaszerdahelyen lezárták és kiürítették a bíróság épületét, egyelőre nincs információnk arról, hogy bármit is találtak volna.

Nagyszombat megyében legutóbb január végén történt bombariadó, akkor valaki azzal hívta fel a 112-es segélyhívót, hogy bomba fog robbanni a nagyszombati és a galántai kórházban, a szeredi és a Nagyszombati rendelőintézetben, valamint a nagyszombati vasútállomáson. Szerencsére a bejelentés alaptalannak bizonyult mindenhol. Dunaszerdahelyen legutóbb tavaly augusztusban volt bombariadó, mely akkor a Szlovák takarékpénztár (Slovenská sporiteľňa) bankfiókjait érintette, csak a városban, két héttel korábban viszont a ČSOB, illetve a Prima bank fiókjaiba jelentett be bombát ismeretlen tettes, melyeket akkor országosan át kellett kutatni.

(SzT)