Bombariadó miatt kiürítették a dunaszerdahelyi postákat és bankokat!

2017. június 13. - 10:36 | Régió

A rendőrség kedden délelőtt 10 és 11 óra között bombariadó miatt kiürítette a dunaszerdahelyi postákat és bankokat. A hatóságok nem csak Dunaszerdahelyen vannak készültségben, a riadó országos méretű.

Bombariadó miatt kiürítették a dunaszerdahelyi postákat és bankokat!
Fotók: Paraméter

"Bombariadó van, mindenkinek azonnal el kell hagynia az épületet. Ez nem gyakorlat"

- szólították fel a rendőrök az érintett épületekben dolgozókat kedden délelőtt Dunaszerdahelyen.

Az első hírek a dunaszerdahelyi postáról érkeztek, délelőtt 10 órakor minden ügyfelének és dolgozónak el kellett hagynia az épületet. A postát a rendőrség körbe szalagozta, előtte járőrautó parkolt, senki nem mehetett be.

A hivatal dolgozóit az utcára terelték.

A bombariadó percek alatt végigfutott a városon, a rendőrség evakuálta az összes posta- és bankfiókot.

A postától néhány méterre található UniCredit banknál és a Szlovák Takarékpénztárnál lezárták a Fő utcáról nyíló Sládkovič utcát. Déli 12 órakor a Szlovák Takarékpénztár fiókja már újra kinyitott - és a lezárt utcákat is megnyitották.

12:30 körül a Fő utcán található posta is újra fogadja az ügyfeleket. Információink szerint a rendőrség bombakereső kutyájával az összes helyszínt átnézik, és ezt követően a délután folyamán újra kinyitnak az egyes bankok és posták.

Azokon a helyszíneken, ahol a bankok irodaépületekben találhatók, változatos volt az evakuáció. A Fő utcán található UniCredit bankfiók felett található egyes irodákban a bombariadó idején is folytatódott a munka, de a VÚB-nak otthont adó irodaépületet teljesen kiürítették a rendőrök. A Galéria bevásárlóközpontban csupán a postát és a Raiffaisen bankot - valamint a velük szomszédos susztert és optikát - zárták le, a Tesco és a komplexumban található többi üzlet és étterem zavartalanul működött. A Bartók Béla sétányon található Prima Bank mellett található üzletek is nyitva maradtak.

Volt, akit bezártak a bankba

A dunaszerdahelyi Tatra Bank épületét információink szerint nem sikerült maradéktalanul evakuálni. A bank egyik dolgozója az irodájában maradt, mivel kollégái és a rendőrök is "elfeledkeztek" róla. Ő jó háromnegyed órán keresztül zavartalanul dolgozott, majd amikor kilépett az irodájából, akkor szembesült azzal, hogy a bank teljesen üres. Csupán ezt követően távozott a lezárt épületből.

A rendőrség nem csak Dunaszerdahelyen, hanem az egész ország területén kiürített bizonyos postákat és bankokat. A Dunaszerdahelyi járásban minden bank és posta érintett. A Komáromi járásban máshogy járt el a rendőrség, ott úgy vizsgálták át a bankokat és a postákat, hogy közben nem szünetelt az ügyfélfogadás.

A bombafenyegetés még a hétfő esti órákban érkezett a Szlovák Posta ügyfélszolgálatának e-mail címére. Ez állt benne:

"Szép estét kívánok, nagy bomba van a postán."

Majd újabb elektronikus üzenet is érkezett:

"A bankban bomba van."

A posta ügyfélszolgálatának munkatársa kedd reggel 8:30-kor jelentette az e-mailek érkezését a rendőrségnek. Mivel a névtelen fenyegető nem említett konkrét postát, a rendőrség úgy döntött, hogy az ország összes - kb. 1500 - postájában és a legtöbb bankban bombariadót rendel el.

(nok/para)