Bombariadó miatt kutatták át a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületét

2019. június 6. - 11:37 | Régió

Csütörtök délelőtt bombariadó miatt riasztották a rendőrség és a tűzoltóság egységeit a Dunaszerdahelyi Járásbíróságra.

Bombariadó miatt kutatták át a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületét
Fotó: Paraméter (archív)

Információink szerint Nagyszombat megye összes járásbíróságán, valamint az ország további bíróságain is bombariadó volt, mert a bejelentő nem pontosította, hogy melyiken "helyezett el bombát".

A Dunaszerdahelyi Járásbíróság épületéhez délelőtt röviddel 11 óra előtt érkeztek meg a rendőrök és a tűzoltók, akik megtették az ilyenkor szükséges biztonsági intézkedéseket: kiürítették az épületet és megkezdték az átkutatását.

Lucia Mihalíková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a pozsonyi és a kassai bíróságokat is átkutatták a bombariadó miatt, valamint evakuálták a Legfelsőbb Bíróság és az igazságügyi minisztérium épületét is.

Az elmúlt időszakban több bombariadó zajlott már a bíróságokon – a Dunaszerdahelyi Járásbíróságon legutóbb alig egy hónappal ezelőtt, május 9-én volt.

A rendőrség a napokban letartóztatott egy 31 éves férfit és egy 35 éves nőt, akik a gyanú szerint a Nagyszombati Járásbíróságon áprilisban történt hamis bombariadóért felelősek. A páros cselekedetének motívuma is ismert: azt akarták elérni, hogy elhalasszák a nő élettársának perét. A rendőrség hamis riasztással gyanúsította meg mindkét személyt, amiért egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket.


(para)