Bombariadó miatt lezárták a parlament épületét

2021. június 25. - 10:20 | Belföld

Biztonsági kockázat miatt lezárták a szlovák parlament épületét. 

Bombariadó miatt lezárták a parlament épületét
Fotó: TASR

Egyelőre senkit sem engednek be vagy ki az épületből, és a törvényhozás folytatja a munkáját. Hírügynökségi jelentések szerint bombariadó miatt nyomoznak. Boris Kollár házelnök szóvivője, Michaela Jurcová megerősítette a TASR-nek, hogy leellenőrzik a parlament nyilvánosan hozzáférhető helyiségeit.

Jurcová hozzátette, folyamatosan tájékoztatni fognak a fejleményekről. Megerősítette, hogy valaki telefonon jelentette be, hogy bomba van az épületben.

FRISSÍTÉS: 13 óra után érkezett a hír, hogy a tűzszerészek átvizsgálták az épületet és a parlamentben nem találtak semmilyen robbanószerkezetet. „Az épületet megnyitottuk, minden a megszokott rend szerint működik" – mondta Jurcová.

„Ma 9.19-kor érkezett bejelentés a 112-es segélyhívó vonalra, az ismeretlen telefonáló azt mondta, bomba van a parlament épületében, majd letette a telefont. Azonnal továbbították az információt a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság műveleti csoportjához" - tájékoztatta a TASR-t Jaroslav Ličák, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság munkatársa.

(TASR/Denníkn)