Bombával fenyegetőzött egy személy a pozsonyi Comenius Egyetemen, megszólaltak a diákok

2024. február 13. - 10:20 | Régió

Rendőröket riasztottak kedden a Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi és Menedzsment Karának épületébe.

Bombával fenyegetőzött egy személy a pozsonyi Comenius Egyetemen, megszólaltak a diákok
Fotó: Univerzita Komenského v Bratislave (Facebook)

Silvia Šimková rendőrségi szóvivő közlése szerint a rendőröket egy nem konkretizált személy fenyegetései miatt vezényelték ki a helyszínre.

A TA3 úgy tudja, az illető azt állította, hogy bomba van nála és kész felrobbantani. Egy diák közölte a csatornával, hogy először felszólították őket, hogy legyenek körültekintőek, majd evakuálták őket az épületből. A diákoknak azt mondták, hogy valaki bombával rohangál az épületben.

A TV Noviny információi szerint az épület előtt egy ismeretlen férfi megszólított egy lányt, akinek azt állította, hogy az egyetem volt diákja, majd elkezdett fenyegetőzni. Az illető szlovákul beszélt, de állítólag töredezetten.

Egy másik diák a TV Noviny érdeklődésére nem tudta megmondani, hogy a férfi lövöldözéssel vagy robbantással fenyegetőzött-e. A lány a történteket jelentette a professzorának, ő pedig értesítette a rendőrséget.

Egyelőre nem tudni, hogy a fenyegetőzőt őrizetbe vették-e, vagy még mindig keresik.

A környéket lezárták, jelenleg senkit sem engednek az épület közelébe, még azokat sem, akik a közelben parkolnak és továbbállnának járművükkel.

A rendőrség későbbre ígért bővebb tájékoztatást, azt ugyanakkor hozzátette, hogy nem fenyeget közvetlen veszély. Az egyetem a közösségi oldalán közölte, hogy a rendőrség kiüríttette az épületet, déli 12 óráig pedig átkutatják az egyes helyiségeket.


-para-