Boráros Gábor rúgással végezte ki ellenfelét, Végh Attilát pedig kihívta az UFC veteránja! (Videó)

2023. február 26. - 08:42 | Sport

Boráros Gábor technikai KO-val nyert az izraeli Kiril Medvedovsky ellen a Végh Attila nevéhez köthető Fabriq MMA szervezet második tornáján a nyitrai városi sportcsarnokban.

Boráros Gábor rúgással végezte ki ellenfelét, Végh Attilát pedig kihívta az UFC veteránja! (Videó)
Fotó: Fabriq MMA
Az eredmények a következőképpen néztek ki:

88 kg-ig: Boráros Gábor (SVK) - Kiril Medvedovsky (ISR) - TKO (2. menet, 0:09)

82 kg-ig: Miroslav Brož (CZE) - Denis Farkaš (SVK) - TKO (2. menet, 1:42)

67 kg-ig: Michal Konrád (CZE) - Magomed Kadimagomedov (BEL) - TKO (1. menet, 2:08)

90 kg-ig: Michal Plesník (SVK) - Stanislav Šaboltaš (UKR) - feladás (1. menet, 0:45)

70 kg-ig: Tomáš Cigánik (SVK) - Peter Gabal (CZE) - pontozás

70 kg-ig: Denis Gondžala (SVK) - Stevan Nikolič (SRB) - feladás (1. menet, 4:48)

86 kg-ig: Eric Spicely (USA) - Nikola Zlatev (BUL) - feladás (1. menet, 0:54)

88 kg-ig: Branislav Zuzák (SVK) - Matej Šurin (SVK) - feladás (2. menet, 1:09)

Boráros rendkívül elszántan lépett a ringbe, míg ellenfele nem tűnt különösebben motiváltnak, ami meg is mutatkozott a mérkőzésen. Medvedovsky ugyanis már 15 másodpercre kapott egy knockdownt. Az első Oktagon győztese ezután felszabadultan meccselt, táncolt és kóstolgatta ellenfelét. Az izraeli leginkább a rúgásait érezhette meg, viszont nem tudott reagálni semmivel. Megpróbálta földre vinni Borárost, de nem sikerült neki.

A Punisher néven is ismert Boráros egyetlen rúgással elintézte ellenfelét, amikor egy low kick után Medvedovski a lábát fogva rogyott össze, majd térdsérülése miatt nem is tudta folytatni a meccset.

Boráros Gábor a meccs után elmondta, hogy kevésszer tapasztalta meg karrierje során a második vagy harmadik menetet, a mostanin viszont minden a tervei szerint alakult, noha csak 3-4 hete volt a felkészülésre.

Ezzel 20. győzelmét aratta, melyek közül 19 korai véget ért. Emellett 10 alkalommal veszített és egyszer hirdettek döntetlent. Legközelebb április 15-én lép ringbe a libereci Oktagon 41-en, a német Oktagont megnyerő Selim Topuz ellen.

Eric Spicely (13-8) 2021 szeptemberében egyszer már kijelentette, befejezi pályafutását, miután sorozatban negyedszer kapott ki, Nyitrán viszont ezt átértékelte és visszatért a jóval tapasztalatlanabb bolgár Nikola Zlatev (4-7) ellen, akit annak rendje s módja szerint le is győzött.

Egykor szerepelt az UFC-ben is, és ugyan negatív a mérlege (2-5) ott, legyőzte Thiago Santost is, aki pedig pályafutása csúcsán csak pontozással kapott ki a sporrtág történetének egyik legnagyobb alakjától, Jon Jones-tól. Spicely 2016-ban középsúlyban a 19. legjobb MMA-harcos volt a világon középsúlyban.

Mostani győzelme után kihívta bokszban Végh Attilát, aki a Fight Night Challenge keretein belül már kétszer is bokszolt, középsúlyban legyőzte az egykori Oktagon-bajnok Patrik Kinclt és a Bellator egykori győztesét, Emanuel Newtont is.

(Sport.sk)