Borguľa után a Sme rodina egy másik képviselője is jelezte, hogy a kormány bukása mellett fog szavazni

2022. december 13. - 09:09 | Belföld

Ján Krošlák, a Sme rodina parlamenti képviselője kedden kijelentette, a kormány bukását fogja támogatni szavazatával, és egyúttal kilép a Sme rodina frakciójából is.

Borguľa után a Sme rodina egy másik képviselője is jelezte, hogy a kormány bukása mellett fog szavazni
Ján Krošlák (Fotó: TASR)

„Úgy döntöttem, hogy az Igor Matovič vezette kormány bukására szavazom. Igen, Igor Matovič, mert Eduard Heger kormánya soha nem létezett, és Igor Matovič a miniszterelnöki székről való távozása után sem hagyta abba a károkozást az országnak” – jelentette ki.

„Ma nem a maffia visszatérésére és a demokrácia végére szavazok, hanem annak a szektának a távozására, amely káoszt és terrort okozott ebben az országban” – tette hozzá a Facebookon.

Röviddel Krošlák előtt Martin Borguľa jelentette be, hogy kilép a Sme rodina frakciójából, és ő sem fogja támogatni a kormány megmaradását.

„Nem szeretném, hogy a szavazásom beárnyékolja kollégáimat és barátaimat a frakcióban. Ahogy azt nemrég közöltem, a szavazatom az utolsó pillanatig két ember kezében van – Heger kormányfőében és Mikulec miniszterében”

– jelentette ki Borguľa. A múltban ugyanis a képviselő jelezte: ha Mikulec marad belügyminiszteri posztján, fontolóra veszi, hogy a kormány bukása mellett teszi le a voksát.

Borguľa azzal magyarázza döntését, hogy Mikulec túl sokszor vallott kudarcot ahhoz, hogy a helyén maradhasson. „Sajnos olyan kormányfőnek, aki ezt nem látja, vagy nem akarja látni, nem fejezhetem ki a bizalmam” – tette hozzá.

A kormány megbuktatásához 76 képviselő szavazatára van szükség. Martin Čepček és Slavěna Vorobelová független képviselők nyilvánosan nem közölték, hogyan fognak szavazni.


(DenníkN/para)