Boris Johnson: A jövő héten nyithatnak Angliában az éttermek, szállodák, múzeumok

2020. június 23. - 14:56 | Külföld

A nagy-britanniai koronavírus-járvány enyhülése immár lehetővé teszi, hogy a jövő hét végén Angliában kinyithassanak a vendéglátóhelyek, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok, és lazítani lehet az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályt is - mondta kedden a brit miniszterelnök.

Boris Johnson: A jövő héten nyithatnak Angliában az éttermek, szállodák, múzeumok
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Boris Johnson a londoni alsóház képviselőinek tartott tájékoztatójában elmondta: az új fertőzések száma naponta 2-4 százalékkal csökken.

Négy héttel ezelőtt Angliában átlagosan minden 400 ember közül egy volt koronavírus-fertőzött, június első felében azonban a fertőzöttek aránya már csak 1:1700 volt - mondta a konzervatív párti brit kormányfő.

Hozzátette: május 11-én Angliában, Walesben és Észak-Írország 1073 pácienst vettek fel a kórházak koronavírus-fertőzés miatt, június 20-ára azonban a Covid-19-betegséggel újonnan kórházba szállítottak száma 74 százalékkal 283-ra csökkent.

Johnson hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a július 4-től tervezett enyhítések feltételesek és visszafordíthatók a járványhelyzettől függően.

(MTI)