Boris Kollár el tudná képzelni az együttműködést Dzurindáékkal

2023. január 27. - 16:27 | Belföld

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke el tudná képzelni az együttműködést az ún. Kék Koalícióval, azaz Mikuláš Dzurinda egykori kormányfő új politikai projektjével, melyet ma mutatott be sajtótájékoztatón.

Boris Kollár el tudná képzelni az együttműködést Dzurindáékkal
Boris Kollár (Fotó: TASR)

"Úgy gondolom, ez teljesen rendben van, minden választások előtt új projektek születnek" - közölte reakciójában, kiemelve, hogy a Kék Koalíció ráadásul nem is egy új projekt, csupán a Spolu nevű formáció átnevezésével születik meg.

"Ezt elfogadom, demokráciában élünk, szorítok neki. Szilárdan hiszek benne, hogy ha születnek pártok, amelyek valami mást szeretnének kínálni a polgároknak, mint a meglévők, akkor a polgárok előtt nő a választék" - húzta alá.

Az átnevezett pártot három alapelvre építik: a Nyugathoz – Európai Unió, NATO – való tartozás, a demokrácia és a jogállam védelme, valamint a fenntartható és konkurenciaképes gazdaság.

„Nem fogok jelentkezni a vezetői posztra, de nem fogok elugrani sem előle” – válaszolta Dzurinda arra az újságírói kérdésre, hogy ő lesz-e a párt vezetője. A Spolut mostanáig Miroslav Kollár parlamenti képviselő vezette, aki annak idején a Za ľudí-val jutott be oda. Dzurinda egyedül a KDH-t említette, amellyel tárgyalnak az együttműködésről, de ugyanezt elképzelhetőnek tartják Eduard Hegerrel és Lucia Ďuriš Nicholsonová új pártjával (Jablko - Alma) is.

(TASR/parameter)