Boris Kollár: Fejezzétek be a gyerekes viselkedést!

2021. március 3. - 13:37 | Belföld

Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke rövid nyilatkozatot tett délután fél kettőkor, melyben felszólította koalíciós partnereiket, hogy fejezzék be a gyerekes viselkedést, és mindegyiküket meghívta a parlamentbe 17 órára egy tanácskozásra.

Boris Kollár: Fejezzétek be a gyerekes viselkedést!
Boris Kollár (Archív felvétel - TASR)

Kollár emlékeztetett, hogy van két párt - nyilvánvalóan az OĽaNO-ra és az SaS-re gondolt - amely lényegében a koalíció létrejötte óta egymást ekézi sajtótájékoztatókon és a Facebookon keresztül, most pedig ehhez csatlakozott egy harmadik, amelyet szintén nem nevezett meg, de nyilván a Za ľudí-ra gondolt. Kiemelte, hogy a Sme rodina soha nem kezdett a sajtón keresztüli üzengetésbe.

"Arra szeretném kérni a koalíciós partnereinket, hogy fejezzék be a gyerekes viselkedést, és térjünk vissza ahhoz, amiért ez a koalíció létrejött" - szögezte le, hangsúlyozva, hogy a változás kormányaként kezdték a munkát, és eszerint is kell folytatniuk a kormányprogram teljesítését.

Leszögezte, hogy a jelenlegi helyzetnek nem lehetnek győztesei, csak vesztesei. Márpedig van több mint 7 ezer halottunk, akik már elvesztítették a legfontosabb értéküket, az életüket - mondta.

Végezetül arra kérte a koalíciós pártok képviselőit, 17 órakor jöjjenek el a parlamentbe, ahol egy zárt tanácskozáson vitathatják meg azokat a problémákat, amelyek a jelenlegi kormányválságot okozzák.

Az SaS hamar visszajelzett, közölték, minden konstruktív kezdeményezésre nyitottak, és amennyiben megvalósul a találkozó, részt vesznek. A Za ľudí egyelőre annyit közölt, hogy erről a köztársasági elnökkel tervezett 15 óra találkozó után nyilatkoznak

(parameter/TASR)