Boris Kollár fizetett, hogy szeretője abortuszra menjen, ezt állítja a nyitrai maffiózó lánya

2023. szeptember 5. - 11:33 | Belföld

Alig pár héttel a választások előtt újabb nő vádolta meg a Sme rodina elnökét, miközben Boris Kollár 40 ezer eurós lejárató kampányról beszél.

Boris Kollár fizetett, hogy szeretője abortuszra menjen, ezt állítja a nyitrai maffiózó lánya
Fotó: TASR - archív

Az újabb botrány középpontjában Boris Kolláron kívül ezúttal az egykori nyitrai alvilág fejének lánya, Ema Ferusová áll.

A napokban több szerkesztőség, valamint parlamenti képviselők is kaptak postán egy pendrive-ot, amelyen egy 11 perces videó volt. A felvételen egy személy arc nélkül, eltorzított hanggal arról beszél, hogy Kolllár kétszer abortuszra késztette.

Az illető azt állította, a parlament elnöke fizetett neki, hogy abortuszra menjen.

„Bár ez a levél és a videó anonim, teljesen biztos vagyok benne, hogy Boris Kollár azonnal tudni fogja, ki vagyok”

– állt a levélben, amelyet hétfőn kapott meg a SME szerkesztősége. A lap szerint Ferusová arról beszél a videóban, hogy Kollárral 2020 és 2021 fordulóján ismerkedtek meg, kapcsolat alakult ki köztük, majd a nő Kollár kérésére 2021 novemberében abbahagyta a fogamzásgátló tabletta szedését, 2022 elején pedig teherbe esett.

Ferusová azt állítja, Kollár meggondolhatta magát a gyereket illetően, ugyanis rávette, majd késztette őt, hogy abortuszra menjen. A nő beleegyezett, szerinte ugyanis Kollár megígérte neki, hogy később, 2022 őszén vállalnak közös gyereket. A felvétel szerint Kollár ekkor 700 eurót küldött a nőnek.

Kollár és Ferusová kapcsolata folytatódott, majd a nő ismét teherbe esett, de szerinte a Sme rodina elnöke ekkor már azzal állt elő, hogy a gyerek nem tőle van. Ferusová egy újabb fotóval bizonyította, hogy Kollár ekkor 600 eurót küldött neki.

A videóhoz csatolt levélben Ferusová nem titkolja, azt akarja, hogy Kollár pártja ne legyen sikeres a választásokon. „Meggyőződésem, hogy egy olyan ember, mint ő, nemcsak a parlamentbe, a politikába nem való, de az emberek közé sem” – írja.

Szeptember 3-án egy újabb videó jelent meg a YouTube-on, amelyen Ema Ferusová, valamint édesapja, Ľuboš Ferus, a nyitrai alvilág egykori feje beszél Kollárról, a gondosan elkészített videó az „Igazság Boris K.-ról” címet kapta.

A szóban forgó videó nem tűnik amatőr felvételnek, a jelek szerint pedig még augusztus 10-én rögzítették, Ferus ugyanis a többször is megvágott felvételen azt mondja, nézte Kollár „tegnapi” sajtótájékoztatóját, amely augusztus 9-én zajlott.

Az említett sajtótájékoztatón jelentette be a parlament elnöke, hogy büntetőfeljelentést tesz, amiért le akarják őt járatni. Azt állította, egy bizonyos csoport 40 ezer eurót ajánlott valakinek, hogy hamis információkat terjesszen róla. Kollár szerint az ügy mögött Zoroslav Kollár csődügyvéd és az egykori alvilági figura, Tomáš Rajecký áll. Zoroslav Kollár erre úgy reagált, hogy Boris Kollár nem mond igazat, és lépéseket tesz a saját védelme érdekében. Rajecký a Joj Televíziónak azt mondta, semmilyen pénzről nem tud.

A SME úgy tudja, Boris Kollár éppen Ema Ferusovára gondolt, amikor a 40 ezer eurót említette.

Kollár egyelőre nem volt hajlandó reagálni az újabb vádakra, a lap kérdéseire a Sme rodina sajtóosztálya sem válaszolt.

Később a Topky közölte a Sme rodina alelnöke, Peter Pčolinský reakcióját, aki az említett feljelentésre emlékeztetett, valamint azt is leszögezte, egyértelmű bizonyítékaik vannak, egyebek mellett arról, hogy Kollár nem küldte abortuszra Ferusovát, hanem spontán vetélés történt.

Pčolinský nem hagyta szó nélkül a videó stílusát sem. "Ferus úr és Ferus kisasszony színészi teljesítményéhez elég hozzátenni, hogy nem kapnának Oscar-díjat, hanem inkább Arany Málnát. Professzionálisan, stúdióban elkészített videó, drámai zenével, de sajnos nagyon gyenge színészi alakítással" – tette hozzá a párt alelnöke.

Nem ez volt Kollár egyetlen, nőügyeivel kapcsolatos botránya az elmúlt időszakban. Mint ismert, júniusban Boris Kollár elismerte, hogy 2012-ben fizikailag bántalmazta akkori élettársát, Barbora Richterovát, miután a nő erről beszámolt a nyilvánosságnak. A Sme rodina elnöke azt állította, ez egy pillanatnyi reakció volt, miután az élettársa több méteres távolságba elhajította a kisgyermeküket, veszélyeztetve annak életét.

Richterová viszont azt mondta, hogy Kollár úgy megverte, hogy elvesztette az eszméletét. „Bárki kezet emel a gyerekemre, bárki ártani akar neki, ugyanígy fogok viselkedni. Legyen az nő vagy férfi, a bátyám vagy a nővérem” – jelentette ki Kollár. – És nem fogom szégyellni érte magam.” Richterová szerint azonban Kollár hazudik, ő csak azt szerette volna, ha a férfi egy időre átveszi tőle a gyereküket.

Kollár már akkor is Zoroslav Kollár vállalkozót sejtette a háttérben. „Valakinek érdekében áll, hogy besározzon a parlamenti választás előtt, és teljesen el akarnak törölni” – mondta Kollár.

Miután az ügy nyilvánosságra került, július elején megszólalt az egykori alvilági tag, Tomáš Rajecký is, aki ugyancsak ott volt Boris Kollár hírhedt kubai nyaralásán. Rajta kívül több maffiózó, például Piťo, azaz Juraj Ondrejčák, valamint annak jobbkeze, a Gaťaként ismert Matej Šalaga is Kollárékkal falta az életet a karibi szigetországban.

"Nem egyszer történt meg, hanem többször is, az ismerőseik tudtak róla. Emellett nem ő volt az egyedüli" – utalt Rajecký a kubai nyaralásra, valamint a nőverésre és a Sme rodina képviselőjére, Monika Péterre, az incidens tényét viszont elutasította mind a nő, mind Kollár.


(SME/para)