Boris Kollár is járt a nagymegyeri termálfürdőben, aztán felpattant egy helikopterre!

2022. október 17. - 09:40 | Belföld

A hétvégén nyílt napot tartottak a nagymegyeri termálfürdőben, ami burkoltan Holényi Gergő polgármester kampányrendezvénye volt. Boris Kollár, a város díszpolgára is megjelent.

Boris Kollár is járt a nagymegyeri termálfürdőben, aztán felpattant egy helikopterre!
A leszállás után Rimaszombatban (Fotó: Jozef Šimko / Facebook)

Mindkét cselekmény, mármint hogy Kollár Nagymegyer díszpolgára, illetve hogy Nagymegyeren járt, figyelemre méltó, noha különösebb kritikacunamit nem érdemel. Nem úgy annak ténye, hogy a helyszínt egy helikopterrel hagyta el szombaton. Nem máshova sietett, mint egy másik kampányrendezvényre, történetesen egy másik dél-szlovákiai városba, Rimaszombatba.

A két város mintegy 220 kilométerre fekszik egymástól. Kollár még reggel járt Nagymegyeren, Rimaszombatba pedig ezután ment, hogy segítsen Jozef Šimko polgármesternek - nem mellesleg a Sme rodina parlamenti képviselőjének, aki az ĽSNS listáján jutott a parlamentbe - letenni egy körforgalom alapkövét.

Helikopterük a helyi futballpályán szállt le, Kollárral tartott munkaügyi miniszterel, Milan Krajniak is. Egy tőlük nemkülönben figyelemre méltó figura, Andrej Danko kritizálta meg a politikusokat, akik az adófizetők pénzén repkedik keresztbe az országot a belügyminisztérium helikopterével.

Kollár minderre úgy reagált, hogy mivel munkaügyi kötelezettségei az ország különböző pontjaira szólították, ilyen esetben "a protokoll dönt" arról, mivel közlekedjen, és a helikopter tűnt a legmegfelelőbbnek. Fontos eseményeken járt, mint ő maga is említi, a körforgalom alapkőletételét vagy egy új szociális otthon építését. Utóbbi cselekmény miatt kísérte el őt Rimaszombatba minisztere is.

(Nový Čas)