Boris Kollár jövő héten munkába rendeli a képviselőket!

2020. március 29. - 11:32 | Belföld

A parlament elnöke a jövő hétre összehívja a parlament ülését, hogy megtárgyalják azokat az intézkedéseket, amelyeket vasárnap délelőtt jelentett be a kormánykoalíció, és amelyekkel a vállalkozók, munkáltatók, munkavállalók és szülők helyzetén, illetve a gazdaságon igyekszenek javítani.

Boris Kollár jövő héten munkába rendeli a képviselőket!
Boris Kollár (Fotó: TASR)

"Mindannyiunknak, legyen szó koalícióról vagy ellenzékről, egy húron kell pendülnünk. Ez nem a veszekedés ideje" - szögezte le vasárnap a Sme rodina elnöke, Boris Kollár.

Felszólította egyszersmind az ellenzéket, ésszerű javaslatokat nyújtson be, amelyeket a koalíció is megtárgyalhat.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök bejelentette, hogy a most bejelentett intézkedéseket rövidített eljárás keretén belül hagyhatják jóvá, ezeket pedig már hétfőn törvényjavaslat formájába öntik.

"Az állam elsőrendű érdeke, hogy ezeket az intézkedéseket elfogadjuk, ellenkező esetben jelentős gazdasági károk fenyegetnek" - fogalmazott.

Véleménye szerint a kormány már kedden asztalhoz ülhet és megtárgyalhatja a törvénymódosító javaslatokat, majd aznap délután nekifoghat a parlament is.

Kollár már pénteken beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt csökkenthetnék a közjogi méltóságok bérét. Szombaton ezt átbeszélték, és Matovič közölte, hogy ezt különálló témaként kezelik majd és a jövő héten tájékoztatnak a részletekről.

(TASR)