Boris Kollár készen áll segíteni Ficóék százmilliókat érő populista őrjöngését

2020. február 17. - 14:42 | Belföld

Az ellenzéki Sme rodina kész segítő kezet nyújtani a Smernek és hozzájárul ahhoz, hogy a keddi rendkívüli parlamenti ülést meg lehessen nyitni. Két feltételt szabtak Boris Kollárék: az egyik, hogy Robert Fico igazolja azt, hogy nem populista. 

Boris Kollár készen áll segíteni Ficóék százmilliókat érő populista őrjöngését
Fotó: tasr

Kedden összeül a parlament, hogy a két felelőtlen kormánypárt - a Smer és az SNS - pénzigényes ötletrohamát elfogadtassa a képviselőkkel, pár nappal a parlamenti választások előtt. Ahogy arról beszámoltunk, az ellenzék által választási korrupciónak nevezett programpontok között szerepelni fog a családi támogatás összegének megduplázása, a 13. nyugdíj bevezetése és az autópálya-matricák eltörlése. Ezt a kampányakciót támogatja a Marian Kotleba vezette ĽSNS is, hiszen a kibicnek semmi sem drága.

Most jött a hír, hogy a gyerekgyáros Borsi Kollár fura pártja, a Sme rodina is beszáll a játékba és hozzájárulhat ahhoz, hogy a törvényhozási munkát holnap megkezdhessék a képviselők. Ehhez azonban két feltételt fogalmaznak meg kollárék: az egyik az, hogy Fico igazolja azt, hogy a 13. nyugdíj bevezetésének ötlete nem a populizmusukból ered. A másik feltétel meg az, hogy Peter Pellegrini 8 millió eurót különítsen el a súlyosan beteg gyermekek ellátására.

Kollár szerint Ficóéknak három szavazat hiányzik ahhoz, hogy kedden meg tudják nyitni a parlamenti ülést. Azért is van ez így, mert a koalíciós Híd nem járul hozzá ehhez a populista húzáshoz és nem támogatja, hogy közvetlenül a választások előtt több százmilliós tételben kifosszák az államkasszát.

TASR/para