Boris Kollár kifakadt: „Az a gyerek repült és levágódott a puffról, gusztustalan ebben furkálódni”

2023. június 25. - 12:32 | Belföld

Boris Kollár (Sme rodina) és Richard Sulík (SaS) vasárnap a V politike című műsor vendége volt, és szóba került a házelnök nemrégiben napvilágot látott botránya, amely szerint bántalmazta volt partnerét.

Boris Kollár kifakadt: „Az a gyerek repült és levágódott a puffról, gusztustalan ebben furkálódni”
Fotó: TASR

Kollár néhány nappal ezelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen beismerte, hogy a múltban bántalmazta volt partnerét, Barbora Richterovát – vagy ahogy ő fogalmazott: „kapott néhány pofont”. A házelnök nem érzi úgy, hogy a történtek után le kellene mondania.

„Az a gyerek repült és levágódott a puffról, gusztustalan ebben furkálódni” – közölte Kollár, majd a kialakult helyzet miatt a tévékamerákon keresztül elnézést kért fiától, Arturtól.

A műsorban a felek ezután kevésbé érzékeny és indulatos vizekre eveztek. Kollár szerint hibát követett el Eduard Heger azzal, hogy a Demokrati jelöltlistájának első helyét nem ő, hanem Andrea Letanovská foglalja el. „Ő a volt miniszterelnök. Úr isten, hiszen azt a hölgyet senki sem ismeri. Miről van itt szó? Hatalmilag kudarcot vallott” – mondta Kollár, majd hozzátette, Heger még az első helyét sem képes megvédeni.

A házelnök közölte: ő maga áll a Sme rodina jelöltlistájának első helyén, a másodikon pedig Milan Krajniak. Richard Sulík is egyetért Kollárral: ő sem cselekedett volna úgy Heger helyében – az SaS listájának első helyén ő maga áll, mint a párt elnöke.

Kollár és Sulík abban is egyetértett, hogy szerintük Oroszország háborús bűncselekményeket követ el, amiért vállalnia kell majd a felelősséget. „Egyértelműen Oroszország az agresszor. Mindent megfelelően kivizsgálnak és megbüntetnek, nemcsak az anyagi, hanem az erkölcsi károkat is” – mondta Sulík, majd a Wagner-csoport lázadásával kapcsolatban megjegyezte, hogy ilyen helyzet a nyugati világban nem fordulhatna elő, ezért Szlovákiának továbbra is oda kell tartoznia. Kollár úgy véli, hogy a csoport vezetőjét, Jevgenyij Prigozsint keményen meg kellene büntetni, Sulík pedig kiszámíthatatlannak nevezte őt.

Kollár Szlovákia eddigi legjobb köztársasági elnökének nevezte Zuzana Čaputovát. Mint mondta, a Sme rodina nem állít saját jelöltet, megvárják, hogy ki fog jelentkezni. Kollár inkább Ivan Korčok volt külügyminisztert támogatná az államfőválasztáson, mint például Róbert Mistríket, mivel ismeri a tapasztalatait. Sulík is köszönetet mondott Čaputovának, hozzátette: extrém nehéz időkben vezette az országot.


TASR/para