Boris Kollár pénteken titokban találkozott a Penta vezérével, Jaroslav Haščákkal! (Videó)

2020. szeptember 19. - 07:24 | Belföld

Pénteken kora este az egykori smeres, de most már a Sme rodina parlamenti képviselője, Martin Borguľa pozsonyi hoteljében találkozott egymással Boris Kollár, a Sme rodina és a parlament elnöke, valamint Jaroslav Haščák, a Penta vezére - adta hírül a Denník N.

Boris Kollár pénteken titokban találkozott a Penta vezérével, Jaroslav Haščákkal! (Videó)
Jaroslav Haščák és Boris Kollár (Fotó: Denník N)

A találkozó mintegy egy órán át tartott, utána pedig mindketten eltérő verzióval álltak elő arról, hogy miről is szólt. Elsőként Kollár távozott, aki a kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Penta sajtótermékeiben megjelent, vele kapcsolatos támadó hangvételű cikkek miatt panaszkodott.

Haščák ugyanakkor egészen másképp emlékezett. Az ő szavai szerint azért találkoztak, mert könyvet ír a politikáról és a vállalkozásról, ehhez pedig szüksége volt arra, hogy beszéljen a parlament elnökével.

Mindketten megerősítették, hogy első alkalommal találkoztak, Haščák pedig elárulta azt is, hogy baráti hangnemben beszélgettek.

A Denník N ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Kollár eddig mindig azt mondta, hogy a Pentával nem ápol épp jó viszonyt, mivel Haščák jó ismerőse, Marian Kočner lényegben "vadászott rá".

Kollár ugyan nem konkretizálta, milyen cikkeket kért számon Haščákon, a Penta lapcsaládjába tartozó Plus 7 dní ugyanakkor egy hónapja írt egy transznemű modellel folytatott ledér társalgásáról az interneten.

A modell, Paris Nemc ezen a héten nyilatkozott újra a lapnak, és a cikkben azt állította, hogy Kollár hazudik arról, mióta kommunikálnak, mivel valójában már 2015 óta.

A parlament elnöke a Denník N videójában kifejti, hogy Haščáknak azt jelezte, hogy valaki visszaél a médiájával. "Csak azt akartam megkérdezni, hogy ez célzott-e, illetve van-e köze hozzá. Ő azt mondta, hogy nincs. Rendben, akkor viszont az az érzésem, hogy más forrásból támadnak" - fogalmazott.

Hogy miért nem a lap főszerkesztőjével beszélt, arra azt válaszolta, hogy őt nem ismeri. Megerősítette, hogy párttársa, Borguľa szervezte meg a találkozót.

Néhány perccel utána távozott maga Haščák is, akinek az első kérdése az volt, honnan tudják, hogy találkoztak. Majd miután elárulták neki, hogy Kollár már ezt megerősítette, azt mondta, mindenki élete átmegy bizonyos változásokon és az övé éppen elért oda, hogy szeretne egy könyvet írni a politikáró és a vállalkozásról

A kérdésre, hogy átvették-e a Penta lapjainak Kollárról írt cikkeit is, azt válaszolta, hogy a parlament elnöke arról érdeklődött, hogyan működnek általánosságban a viszonyok a laptulajdonos, a kiadó és a szerkesztőség között.

Haščák szerint semmi különös vagy titkos nem volt a találkozójukban, úgy véli a vállalkozóknak és a politikusoknak gyakrabban kellene leülniük egymással.

(Denník N)