Boris Kollárék csatlakoztak az európai populistákhoz

2019. április 10. - 18:50 | Belföld

A Sme rodina csatlakozott az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini európai mozgalmához, a Nemzetek és Szabadság Európájához (ENF), amely az EU populista pártjait tömöríti, köztük a Salvini pártját, az Északi Ligát, a francia Nemzeti Frontot Marine Le Pennel, a holland Szabadságpártot Geert Wildersszel az élén, a német bevándorlásellenes AfD-t és az osztrák FPÖ-t, melyet egykor a nacionalista Jörg Haider vezetett.

Boris Kollárék csatlakoztak az európai populistákhoz
Boris Kollár (Fotó: archívum)

A Sme rodina friss közleményében közölte, hogy februárban léptek be az európai csoportosulásba, több hónapos tárgyalásokat követően. "Az ENF mozgalom az Emberek és Nemzetek Európai Szövetsége (EAPN) nevű nagy szövetség kezdeményezője, mely a legnagyobb európai parlamenti frakcióvá kíván válni az EP-választások után.

Közölték azt is, hogy a választási szlogenjük, miszerint "Kevesebb Brüsszelt, több józan észt", megfelel a kezdeményezés irányultságának. "A kezdeményezés mindegyik alapítója az EU mint projekt megtartása mellett áll, de meggyőződésük, hogy az alapvető fontosságú döntéseknél fontos úgy használni a józan észt, ahogy azt az európai népesség nagy része elképzeli" - húzták alá.

(Denník N)