Borostyán Fesztivál – tizedötödször

2009. június 8. - 09:31 | Régió
Szombat délután kezdődött és a késő éjszakába nyúlt Komáromban a jubileumi 15. Borostyán Fesztivál. Mint ismeretes, a rendezvényt a városban működő Borostyán együttes hívta életre, innen ered a neve is.

Bár az eredetileg tervezett két nap helyet csak egynapos volt, változatos programot élvezhettünk a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán.  A magyarországi Udu People ütőegyüttes afro- és latin-amerikai zenével nyitott, majd a házigazda Borostyán együttes következett. Korpás Éva komáromi népdalénekes és zenekara a Csalogató című gyermekműsorát adta elő, majd Emmer Péter virtuóz gitáros triója gondoskodott egy kis stílusváltásról.

A 20 éves jubileumát ünneplő Kor-Zár együttes műsora jobbára megzenésített versekből állt, a magyarországi Csiba Juliska és zenekara pedig a hamisítatlan magyar népzene világát elevenítette meg a színpadon. Utánuk következett az est legrangosabb vendége, a Kaláka együttes; őket nyilván nem kell bemutatni a zeneértők számára.  Az fesztivál utolsó fellépője a rendkívül tehetséges 11 éves komáromi dobos, Hodek Dávid kvartettje volt.

Vas Gyula
Címkék: fesztivál