Börtön fenyegeti a rendőrökkel verekedő maszkelleneseket, akik viszont maguk mellett tudhatják Kaliňákot

2021. november 7. - 08:20 | Belföld

No (egyelőre) nem a sitten, csak lélekben. A három férfit, akit a rendőrség hivatalos személy elleni támadással gyanúsít, vizsgálati fogság fenyeget.

Börtön fenyegeti a rendőrökkel verekedő maszkelleneseket, akik viszont maguk mellett tudhatják Kaliňákot
Forrás: rendőrség

Csütörtökön egy pöstyéni szupermarketbe kellett riasztani a rendőröket, miután egy kisebb csoport nem volt hajlandó reszpirátort viselni, nem volt hajlandó elhagyni az üzletet, és a többi bevásárló előtt blokkolta a pénztárakat - írtuk korábban. Nem ez volt az első eset, sőt, ez mostanában a maszkellenes tüntetők legfőbb kedvtelése - így tettek egy hétel ezelőtt a privigyei Lidlben is.

A pöstyéni eset viszont azért volt durvább a korábbiaknál, mert a maszkellenesek összetűzésbe keveredtek a rendőrökkel, eközben két rendőr és egy civil megsérült.

Zlatica Antalová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy három személyt gyanúsítottak meg hivatalos személy elleni támadással. "A szükséges nyomozati műveletek elvégzése után a kirendelt vizsgálótiszt javaslatot tesz a vizsgálati fogságukra és az ún. szupergyors eljárásra is" - tette hozzá, egyebet viszont a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Ezzel egyidejűleg a rendőrök fellépését bírálta Robert Kaliňák volt smeres belügyminiszter, aki ugyanakkor minisztersége alatt inkább a rendőrök mellett állt ki. "Ma annak lehetünk tanúi, hogy ha egy maszkot leveszek magamról, akkor rám ugranak a rendőrök" - jegyezte meg.

A jelenlegi belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) viszont azt üzente a maszkelleneseknek, gondoljanak arra, mit fognak tenni, ha szükségük lesz a rendőrökre.

Vandáloknak és "majmoknak" nevezte a maszkellenes agresszív tüntetőket Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter.

"Rendre ugyanaz a garázda csoport, amelynek semmi haszna a társadalomra nézve. Épp ellenkezőleg, törvényeket sértenek, provokálnak, rombolnak, sértegetnek, fenyegetőznek. Ha az állam nem tud elbánni ezzel a kis csoporttal, amely a meglévő jogi normákat semmibe veszi, amiatt a társadalom jóval nagyobb, tisztességes hányada is szenvedni fog. Ezt pedig nem engedhetjük" - mondta.

(Noviny.sk)